Tippeligaen 2015: Rosenborg BK - Tromsø IL

Pål Westly Hegre i det umulige hjørne.

Det var topp mot bunn på Lerkendal i kveld, men TIL klarte 1-1 mot serieleder Rosenborg til manges overraskelse. Og det er mye takket være dagens store TIL-helt: Keeper Pål Vestly Heigre.

TILs målvakter har måttet tåle mye kjeft etter tabbe på tabbe denne sesongen, men på Lerkendal avverget 20 år gamle Pål Vestly Heigre den ene sjansen større enn den andre.

- Jeg følte jeg kunne ta alt i dag, sa TILs matchvinner til TV2 etter 1-1 mot serielederen.

- Tromsø hadde en fantastisk god keeper. Det er vel bare å avblåse keeperkrisa, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Nesten tre minutter på overtid reddet Heigre TIL for n'te gang med en fantastisk reaksjonsredning. Returen ble avverget av venstreback Kent Are Antonsen, som spilte seg fint opp i 2. omgang etter en svak 1. omgang.

Langt mellom poengene på Lerkendal
Sist TIL tok poeng på Lerkendal var i 2009. Da ble det 0-0 i trønderhovedstaden.

- Det er ikke mange som kommer til å ta poeng her i år, så det er vi godt fornøyd med, sa TIL-trener Steinar Nilsen.

Rosenborg tok ledelsen knappe tre minutter ut i 2. omgang etter å ha dominert de første 45 minuttene. Målscorer: Mike Jensen.

Men til manges overraskelse slo TIL tilbake bare åtte minutter senere. Magnus Andersen utliknet etter en overgang og pent forarbeid av eks RBK-er Morten Moldskred.

Glimt gikk forbi på tabellen
Tabellnabo Bodø/Glimt passerte TIL med en sterk 5-1-seier hjemme mot Mjøndalen, men en trøst er at TIL har Sandefjord bak seg på tabellen etter kveldens poengfangst i Trondheim

TILs beste var Pål Westly Heigre.     Dommer var Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde:Nordlys. Bilde:itromsø.