Tippeligaen 2015: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Det ble ikke suksess med Bård i denne kampen.

Lillestrøm forsterket Tromsø-krisen

Tap for Tromsø i første kamp etter sparkingen av Steinar Nilsen.

Lillestrøm imponerte ingen, men slo i det minste tilbake etter en vond periode. Malaury Martin ble matchvinner da Tromsø ble slått 1-0.

Franskmannen scoret kampens eneste mål etter 55 minutter på det som var hjemmelagets eneste store sjanse i løpet av 90 minutter.

Bortelaget skapte mest, men klarte aldri å finne nettmaskene og er fortsatt på nedrykksplass.

Det var to svært usikre lag i førsteomgangen på Åråsen fredag. Lillestrøm kom rett fra det bitre 2-3-tapet for Stabæk, mens Tromsø hadde fire uten seier, samt at Bård Flovik erstattet sparkede Steinar Nilsen i midtuken.

Kampen var preget av meget labert tempo og så mange feilpasninger at det ble vanskelig å holde tellingen.

Hjemmelaget virket spesielt å være preget av dårlig selvtillit, og LSKs supportere viste sterk misnøye over det svake spillet.

Begge klubbene klager over fotballforbundets avgjørelse

Pipekonsert

Det tok 35 minutter før den første sjansen kom, men den var til gjengjeld stor.

LSKs forsvar gikk helt i oppløsning, og Gjermund Åsen ble spilt helt fri av Zdenek Ondrásek.

Avslutningen ble imidlertid for svak, og en utrusende Arnold Origi forhindret scoring.

Mer hadde ikke første omgang å by på, og lagene tok pause til spredt pipekonsert fra tribunen.

Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson var tydeligvis misfornøyd, og gjorde to bytter i pausen. Det hjalp, for hjemmelaget løftet seg etter hvilen.

Etter 55 minutter uten noe som lignet en målsjanse, slo hjemmelaget plutselig til. En corner skapte kaos i feltet, og nykommer Martin banket inn sitt første mål siden overgangen fra Sandnes Ulf.

Origi reddet igjen

Målet satte fart i LSK, og like etter tvang Stian Ringstad fram en god redning av Tromsø-keeper Pål Heigre.

Bortelaget hadde knapt vært over midtstreken i annen omgang, men etter drøye 70 minutter fikk Magnus Andersen en stor sjanse til å utligne. Igjen var Origi godt med og reddet forsøket.

Tromsø presset på de siste minuttene, og på overtid måtte Origi igjen i aksjon, men igjen reddet keeperen.

Dermed forblir laget nest sist i eliteserien med ni kamper å spille.

For Lillestrøm gir seieren dem et stort pusterom etter en lang periode med formsvikt.

Med 27 poeng skal det mye til for at de for alvor blir del av bunnstriden.

TILs beste var Christian Landu Landu.      Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger IL

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.