Tippeligaen 2015: Aalesund FK - Tromsø IL

Banens beste Mikael Norø Ingebrigtsen (18) feirer 1-0 scoringen.

For en uke det har vært for den unge angrepsspilleren Mikael Norø Ingebrigtsen.

Onsdag scoret han mot Mo i cupen og i dag fikk han sin tippeligadebut fra start borte mot Aalesund – og scoret.

Målet kom i det 29. minutt. Andersen la inn fra venstre. I feltet tok Ingebrigsten ballen pent ned, og feide den inn nede i hjørnet med venstrefoten.

Det var TILs andre sjanse i kampen.

12 minutter tidligere hadde et Åsen-frispark truffet hodet til Wangberg og i så i stolpen.

Den eneste farligheten Aalesund skapte før pause, var da Jo Nymo Matland la inn til en umarkert Leke James som headet utenfor i det 7. minutt.

To annullert

Etter hvilen la TIL seg lavere og Aalesund hadde mye av initiativet. To ganger hadde de ballen i nettet, men begge gangene ble det avblåst for offside.

Magnus Andersen hadde også et par solide sjanser. Den største kom da han forserte flere meter med ball og klemte til med venstrefoten, men en god redning hindret 0–2 i det 60. minutt.

Og nå skjedde det mye.

I det 67. minutt stjal tidligere TIL-spiller «Mos» ballen fra Lekström da han spratt ballen, men svensken rettet feilen opp og gjorde en strålende redning på gigasjansen som oppsto.

Det var på den påfølgende corneren at AaFK fikk den sin andre scoring annullert. Orry Larsen var dog ikke i offside, men det var «Mos», så mulig var det det dommeren blåste for?

Kobra”-mål

I det 87. minutt headet Zdenek ”Kobra” Ondrasek inn en corner fra Gjermund Åsen. Grytebust var nede ved stolperoten, men klarer ikke å hindre ballen i å passere målstreken. Og dermed var kampen kjørt.

TIL tok dermed sin første borteseier i Tippeligaen siden 11. november 2012. Det var også den første trepoengeren for «Gutan» i Aalesund siden 2008.

TILs beste Mikael Norø Ingebrigtsen.       Dommer var Martin Lundbu fra Bøverbru IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde itromsø.