UEFA Europa League 2.kvalikkrunde 2014: Tromsø IL - Vikingur

Jonas Johansen ble utvist i første omgang for Tromsø da 1. divisjonslaget tapte 2-1 på Alfheim mot Vikingur fra Færøyene.

Den første kampen i annen runde av europaligakvalifiseringen endte 0-0 på Færøyene. I returmøtet på Alfheim valgte tromsøværingene å spare blant annet Hans Norbye og Thomas Kind Bendiksen fra start. I den første omgangen dominerte Tromsø mye av spillet, men Vikingur kom etter hvert mer med i kampen.

Etter 41 minutter ga Jonas Johansen Tromsø en dårlig avslutning på omgangen. 29-åringen stemplet en liggende Vikingur-spiller og ble korrekt sendt i dusjen etter å ha mistet hodet fullstendig.

I pausen gjorde Steinar Nilsen grep. Han satte inn Bendiksen og Norbye. Det så ut til å gi resultater, for etter 52 minutter satte Simen Wangberg inn en retur i mål etter skudd fra Remi Johansen.

Hjemmelaget klarte ikke å beholde ledelsen lenge. Etter 60 minutter utlignet Bárdur Hansen og det færøyske laget var på dette tidspunktet videre på bortemål. Gjestene ga seg derimot ikke med utligningen. Ved 77 spilte minutter tapte Remi Johansen en duell 30 meter fra mål. Hállur Hánsson tok ballen med seg mot Tromsøs mål. Han smalt den i det ene hjørnet og Vikingur var i føringen. Tromsø måtte da ha to mål for å gå videre, men klarte ikke å score flere enn Wangbergs mål i det 52. minutt. Dermed delte Tromsø skjebne med Haugesund og røk ut av Europaligaen.

Dommer var Gunnar Jarl Jønsson fra Island.

Utarbeidet av Per Salomonsen. Kilde:Nordlys.