1.divisjon 2014: Tromsø IL - Nest Sotra

Avgjørende og ha Ondrasek tilbake.

Etter tapet mot Bærum i midtuken måtte TIL vinne for å holde følge med Sandefjord i toppen av 1.-divisjon.

Keepertabbe

Men selv om ”Gutan” styrte kampen på hjemmebane var det de grønnkledde gjestene som tok ledelsen på Alfheim.

Ørjan Hopen slo et frispark inn i feltet, og Benny Lekström feilberegnet fullstendig. Ballen gikk forbi den svenske sistesjansen og i mål.

Snudde kampen

Tromsø trykket på for å få en utligning før pause, men en glimrende Martin Sanchez Olsen stengte buret. Med flere klasseredninger holdt han Nest-Sotra inne i kampen.

Men to minutter på overtid i 1. omgang måtte også Olsen resignere. Thomas Drage fikk ballen fra Zdenek Ondrasek, og trillet den enkelt i lengste hjørne.

Fire minutter på overtid i 1. omgang hadde TIL snudd kampen. Thomas Kind Bendiksen slo ballen inn i feltet, og der ventet Zdenek Ondrasek. Han stusset ballen i en lekker bue over Olsen, og i mål, og Tromsø var i føringen til pause.

Hælspark

Bendiksen trivdes godt i servitør-rollen, og fire minutter etter pause var han klar igjen. Fra hjørneflagget slo han ballen inn tiL Simen Wangberg som hælflikket ballen til Remi Johansen. Han takket og bukket og banket inn 3-1 til Tromsø.

Da virket kampen kjørt, og Nest-Sotra hadde ikke produsert noe som helst.  Men etter 72  minutter var det plutselig kamp igjen. Ørjan Hopen fant innbytter Simen Næss i bakrom. Han parkerte Henrik Gjesdal og sendte ballen elegant i mål.

Spikeren i kista

Da ble det liv i de 2.446 tilskuerne på Alfheim, men det var ingen ytterligere grunn til bekymring for Tromsø-fansen.

Men fire minutter på overtid kunne de pustet lettet ut. Magnus Andersen spilte Ondrasek fri, og tsjekkeren satte inn sitt andre for dagen. Dermed endte det 4-2 på Alfheim.

Nest-Sotra klarte aldri å legge noe press på ”Gutan”, som dermed kunne innkassere tre poeng. Det gjør at TIL nå står med 43 poeng, og er ett poeng bak Sandefjord med en kamp mindre spilt. Nest-Sotra forblir på 8. plass med sine 27 poeng.

TILs beste var Magnus Andersen.      Dommer var Mads Ahlsen.

Utarbeidet av Per  Salomonsen.     Kilde itromsø.