1.divisjon 2014: Nest Sotra - Tromsø IL

Ågotnes gress (bt.no): Nest-Sotra har scoret 12 mål på de første seks kampene i 1. divisjon, mens Tromsø kun har sluppet inn to. Dermed var det ligaens mestscorende lag som tok imot det gjerrigste da det søndag var duket for toppoppgjør på Ågotnes gress.

- Med en gang jeg kom til dette laget så jeg det var enorme kvaliteter og en stor entusiasme i spillergruppen. Men at vi hadde ligget på tabelltopp etter syv runder hadde jeg ikke trodd, sier målscorer Henrik Gjesdal.

- Tromsø ga oss hard kamp, og var mye bedre enn Hønefoss. De presset oss ganske hardt i andre omgang, men vi greide å ri stormen av, fortsetter han.

Bunnsolide
Tromsø har vært bunnsolide i sesonginnledningen, og har på de første seks kampene kun sluppet inn to mål. Men etter fire strake seirer har serielederen spilt to strake uavgjorte mot Mjøndalen (0-0) og Ranheim (1-1).

Samtidig har Nest-Sotra vunnet sine to siste, da de slo Hønefoss 1-0 borte før de smadret Tromsdalen hele 4-0 i forrige hjemmekamp. Dermed var det kun to poeng som skilte lagene før toppoppgjøret.

Nest-Sotra har vært utrolig gode så langt denne sesongen på å vinne tilbake ballen før de har slått hurtige baller i bakrom til hurtige spisser. Det var også oppskriften mot gjestene fra Tromsø søndag. Etter bare fem minutter fikk Simen Næss en herlig ball i bakrom. Spissen parkerte midtstopperne til Tromsø i løpsduell, men avslutningen skled av foten og gikk i nettveggen.

Etter at det var grønntrøyene som åpnet kampen best, tok Tromsø mer og mer over banespillet, uten at de greide å skape de store sjansene. Men etter 37 minutter glapp et i Nest-forsvaret. Tromsøs toppscorer, Zdenek Ondrášek, fikk plutselig stå helt umarkert på et innlegg på bakerste stolpe. Kun en feberredning fra keeper Martin Olsen sørget for at headingen ikke gikk i mål, og spissen scoret sitt femte mål for sesongen.

Bare minuttet etterpå gjorde gutan ingen feil. Ondrášek vendte vekk to rusende Nest-stoppere før han stakk Morten Moldskred igjennom på hjørnet av 16-meteren. Vingen avsluttet kontant i vinkelen og scoret dermed sitt første mål for sesongen. Hans første scoring siden oktober 2013.

Corner og mål
- Det var en skikkelig goalgetterscoring, smiler han lurt.

Etter en offensiv og god start på omgangen greide ikke Nest å spille seg til de store farlighetene mot et lavtliggende Tromsø-lag. Men like før pause fikk strilene muligheten til å flytte opp laget på et hjørnespark.

Midtstopper Henrik Gjesdal knuste alle i det påfølgende hjørnesparket og sørget for en viktig utligning etter 42 minutter. Dette var også hans andre scoring i andre hjemmekamp på rad.

Tromsø har bare sluppet inn to mål så langt denne sesongen, men mot Nest-Sotra ble dette antallet doblet syv minutter ut i annen omgang.

Toppscorer Simen hadde ballen på 30 meter da han bestemte seg for å lade kanonen. Næss får et kjempetreff da han klemmer til, og ballen dalte inn i det høyre hjørnet for keeper. Svakt keeperspill mildt sagt.

Etter å ha slått serieleder Tromsø topper grønntrøyene ligaen med 16 poeng, ett poeng foran Tromsø. Tromsdalen, Sandefjord og Bærum har alle 13 poeng, og spiller senere i kveld.

- Eneste sjansen vår til å vinne kampen var å spille vårt eget spill, og det turte vi. Dette var en skikkelig fin skalp, sier trener Alexander Straus.

- Tabellen er viktig i november. Men vi koser oss for hver stund vi har i det gode selskapet på topp, sier Straus, som ikke er overrasket over prestasjonen til Nest-laget.

- Det er nok kanskje mange eksperter som er overrasket over hvor godt vi har gjort det, men det er ikke jeg. Vi har et lag som er fult av kvalitet.

TILs beste var Morten Moldskred.           Dommer var Kim Rune Borgersen fra Austad FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.        Kilde:itromsø.