1.divisjon 2014: Hønefoss - Tromsø IL

Oppglødd Kobra etter sitt tredje mål i år.

TIL vant kampen fullt fortjent 3-1. Dermed topper tromsølaget tabellen i 1.-divisjon med full pott etter tre serierunder.

TIL rystet Hønefoss den første halvtimen av kampen, og kom til flere gode muligheter. Det ble tilslutt kronet med lederscoring da Jonas Johansen fikk banket ballen i mål etter at Lukasz Jarosinski i Hønefoss-buret hadde reddet to avslutninger fra Magnus Andersen.

Etter en halvtime slo hjemmelaget tilbake på et sjeldent angrep. Roope Riski - lillebroren til spissen som i fjor sendte TIL på vei mot nedrykk med en sen utligning på Alfheim - var nødelås da sjansen bød seg fra 12 meters hold. Han hamret ballen hardt og utagbart i mål.

To mål på to minutter
Ett minutt senere fikk imidlertid TIL en gylden mulighet til å ta tilbake ledelsen. Feilvendt fra mål og helt i ytterkanten av straffefeltet ble TIL-spiss Zdenek Ondrasek unødvendig revet ned i bakken. Fra en utmerket posisjon markerte linjemannen for straffespark.

Straffen satte Thomas Kind Bendiksen lekkert i krysset.

Før pause ville også Hønefoss ha straffe når et innleggsforsøk fra Morten Hæstad traff hånden på TIL-back Kent-Are Antonsen. Men dommer Bjørn Hansen vinket spillet videre. Dermed gikk lagene til pause med 2-1 til TIL.

Tre mål på tre kamper
I andre omgang avgjorde TIL kampen etter kvarter ut i omgangen da Morten Moldskred svingte inn et innlegg mot bakre stolpe. Der kunne Zdenek Ondrasek bredside inn sitt tredje mål på tre seriekamper.

Den siste halvtimen av kampen kontrollerte TIL inn tre poeng uten flere scoringer.

TILs beste var Jonas Johansen.            Dommer Bjørn Hansen fra Kolbotn IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.         Kilde:itromsø