UEFA Europa League Playoff 2013: Besiktas - Tromsø IL

TILs kaptein Thomas Kind Bendiksen prøver forgjevest på et skudd.

ISTANBUL/TROMSØ (iTromsø): TIL hadde en 2-1-ledelse å gå på fra hjemmekampen på Alfheim, en ledelse som holdt lenge på Olympiastadion i Istanbul.

Første omgang ble en eneste lang forsvarskamp for «Gutan», men heller ikke Besiktas klarte å skape det helt store foran hjemmepublikummet. Til pause var stillingen 0-0 både i mål- og sjanseprotokollen.

To kjappe
Etter pause eksploderte det dog i Istanbul. Kun syv minutter var gått av 2. omgang da Adnan Causevic mistet Hugo Almeida i feltet. Den portugisiske ringreven rev seg løs fra årets TIL-nykommer og stanget tyrkerne i føringen.i

Enorme sjanser
Ti sekunder gjensto av ordinær tid da Thomas Drage fikk muligheten til å redde ekstraomganger. Magnus Andersen lurte offsidefella, kom rundt på kanten og slo inn i feltet. Der ventet Thomas Drage som hadde målet åpent foran seg. Drage styrte dog ballen utenfor.

Tre minutter på overtid var det Moldskreds tur til å få muligheten. Han sto helt alene etter et hjørnespark, men klarte ikke å treffe mål fra drøyt tre meters hold.

Dermed endte det 2-0 i Istanbul, og Europa-drømmen brast for «Gutan»