UEFA Europa League 2.kvalikkrunde 2013: Tromsø IL - Inter Baku

Kobrajubel etter TILs første scoring.

Med 2-0 mot  Inter Baku har TIL sikret seg et meget godt utgangspunk foran returoppgjøret i den aserbajdsjanske hovedstaden. TIL hadde god kontroll kampen igjennom, og det var fullt fortjent at de til slutt vant 2-0.

Sjansefattig
1.-omgangen på Alfheim var av den sjansefattige sorten, men halvveis ut i omgangen reiste Alfheim-publikummet seg fra setene. Remi Johansen spilte ballen til Zdenek Ondrasek som klemte til fra drøyt 16-meter. Ballen suste i stolpen, og var en forsmak på hva som kom senere i omgangen.

Da 43 minutter var spilt fant Ondrasek nettmaskene for andre kamp på rad. Hans Norbye ble felt, men, Magnus Andersen plukket opp ballen. Han slo inn til Remi Johansen som avsluttet mot mål. Keeper måtte gi retur, og Zdenek Ondrasek kunne enkelt banke TIL i føringen.

Kremmerhus
Et kvarter ut i 2. omgang ble det nok en gang liv på Alfheim. Først kom Morten Moldskred inn for Thomas Drage, og minuttet senere gikk Slavcho Georgievski i bakken i TILs 16-meter. Dommer Yuriy Mozharovskyy belønnet ham med gult kort for filming.

TIL kontret direkte etter filmingen, og innbytter Morten Moldskred spilte ballen til Magnus Andersen. Han dro med seg ballen innover i banen og banket til. Ballen suste i krysset bak Inter Bakus målvakt, som kun hørte suset av ballen.

Etter 2-0-målet virket kampen kjørt. TIL var godt fornøyde og kontrollerte inn en sterk seier. 2-0 gir dem et strålende utgangspunkt før returoppgjøret om en uke

TILs beste var Magnus Andersen.    Dommer var Yuriy Mozarovskyy fra Ukraina.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromso