UEFA Europa League 1.kvalikkrunde 2013: Tromsø IL - NK Celje

Aleksandar Priovic alene i angrep.

Tromsø IL – NK Celje 1-2: Rødt kort, straffe og snuoperasjon da NK Celje stjal seieren på Alfheim.

TIL hadde full kontroll hjemme mot Celje, men rotet bort seieren i sluttminuttene. Fortjent ledelse I første omgang var de det klart beste laget, og etter 30 minutter ga Miika Koppinen TIL ledelsen etter en corner. Da lagene gikk til pause ledet TIL sjansestatistikken 4-0. NK Celje hadde særdeles lite å stille opp med, og virket sjanseløse mot et sterkt TIL-lag.

Slovensk snuoperasjon Da lagene kom ut etter pause var situasjonen snudd på hodet. Celje tok gradvis over initiativet i kampen, men klarte aldri å komme til de helt store sjansene.

Etter 75 minutter, på NK Celjes aller første sjanse, lå ballen i nota bak Marcus Sahlman. Et innlegg ble slått inn fra venstre, og Andraz Zurej pirket ballen i lengste hjørne. Men slovenerne ga seg ikke med det. Ni minutter senere måtte Hans Norbye bruke hånden for å redde en avslutning. Dermed fikk han masjordre, og NK Celje fikk straffe. Kaptein Sebastian Gobec banket ballen i nett-taket, og ga NK Celje et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret neste torsdag.

TILs beste var Marcus Sahlmann.   Dommer var Felix Zwayer fra Tyskland.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromso.