UEFA Europa League 1.kvalikkrunde 2013: NK Celje - Tromsø IL

Magnus Andersen gratuleres for sin tidlige scoring.

Fra hjemmekampen hadde Celje en 2-1-ledelse å gå på. Det viste seg ikke å være nok for slovenerne.

Tidlige scoringer
Fire minutter var spilt da TIL tok ledelsen. Ruben Kristiansen fant Ciss på kant, og senegaleseren slo ballen inn i feltet. Der ventet Magnus Andersen som bredsidet TIL i føringen.

Drøyt kvarteret var spilt da TIL gikk opp i 2-0. Adnan Causevic fant Aleksandar Prijovic i feltet. Han la ballen tilbake til Morten Moldskred som lekkert plasserte ballen nede i høyre hjørne.

To i stolpen
Like før pause var Aleksandar Prijovic nære på å punktere kampen. Sveitseren tok ned ballen i feltet, og banket ballen i stolpen.

Det gjensto to minutter av 1. omgang da det var hjemmelagets tur til å treffe treverket. En Celje-spiller steg opp på corner og headet ballen i krysstangen.

Etter hvilen presset hjemmelaget på for scoring, men de kom aldri til de helt store mulighetene. TIL klarte ikke å  holde på ballen, og mistet således initiativet i kampen.

Ni mann

Saliou Ciss pådro seg to gule kort, og ble dermed utvist. I tillegg måtte Josh Pritchard bæres av banen. Dette gjorde at TIL spilte med ni mann før Pritchard ble klar.

Mot slutten satte hjemmelaget inn et voldsomt press, men et solid TIL-lag red av den slovenske stormen og er klare for  andre kvalifiseringsrunde til Europaligaen.

TILs beste Jaroslaw Fojut.    Dommer var Sebastian Coltescu fra Romania.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: Nordlys..