UEFA Cup gruppespill 2013: Tottenham - Tromsø IL

Misfornøyd Markus Sahlman.

White Hart Lane/Tromsø (iTromsø): Før det første oppgjøret i Europaligaens gruppe K var ”Gutan” levnet få sjanser. Presset lå på fotballstormakten fra Nord-London, og de helhvite gjorde hva de måtte på eget gress.

Dominans fra start
Etter en aldri så liten kanonade mot Marcus Sahlman klarte Defoe å overliste svensken etter 21 minutter.

Erik Lamela fant Defoe i bakrom med en lekker chip. Fra skrått hold vippet Defoe ballen enkelt over en utrusende Sahlman og inn i mål.

Åtte minutter senere var det duket for reprise i TILs 16-meter.

Denne gangen var det Lewis Holtby som fant Defoe i bakrom. Alene med Sahlman gjorde engelskmannen ingen feil, og dermed satte han inn sitt andre for dagen.

Ingen sjanser
Etter Defoes dobbel var det lite som vitnet om at Tromsø hadde muligheten til å ta med seg poeng hjem fra Nord-London. Hjemmelaget styrte kampen, og med litt presisjon kunne de fort ha ledet med tre og fire mål til pause.

TIL skapte ikke en eneste målsjanse gjennom hele 1. omgang, og kan takke en god Marcus Sahlman for at Tottenham ”bare” ledet 2-0 til pause.

Krabbegir
I 2. omgang viste TIL at 1-0-seieren over Rosenborg sist helg ikke var en tilfeldighet. ”Gutan” viste glitrende forsvarsspill, og et Tottenham som hadde sluppet foten av gasspedalen, skapte svært lite foran ivrige hjemmefans.

Det gjorde at TIL-trener Agnar Christensen slapp til yngre krefter på White Hart Lane. Både Lars-Gunnar Johnsen (22) og Kent-Are Antonsen (18) fikk prøve seg mot noen av verdens beste fotballspillere.

Lekkert punktum
Fire minutter før full
tid viste Christian Eriksen hvorfor han har vært blant de heteste spillerne på overgangsmarkedet i sommer.

Kyle Naughton fant dansken på omtrent 20 meter, og Eriksen klinte til. Ballen gikk i en lekker bue og dalte ned i krysset bak Sahlman.

Dermed tok Tottenham en oppskriftsmessig 3-0-seier, mens TIL reiser hjem fra England uten verken poeng eller målsjanser.

TILs beste var Ruben Kristiansen.    Dommer var Libor Kovarik fra Tsjekkia.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.