UEFA Cup gruppespill 2013: Sheriff Tiraspol - Tromsø IL

Adnan Cauevic er mindre fornøyd etter tapet mot Sheriff Tiraspol. Bildet er fra kampen på Alfheim .

Tiraspol: I Europa Leagues gruppe L var alt avgjort før den siste runden ble spilt torsdag kveld. Verken Sheriff eller TIL hadde vunnet en eneste kamp i gruppespillet, og hadde ingen mulighet for avansement.

Tidlig scoring
”Gutan” fikk en verst tenkelig start på kampen. Fire minutter var spilt da Cadu stanget hjemmelaget i føringen, foran et passivt TIL-forsvar.

Ti minutter senere burde det stått 2-0 i Tiraspol. Benjamoin Balima slo ballen inn i feltet, og Ismail Isa var helt alene med Benny Lekström. Sisteskansen avverget med en glitrende benparade.

Tverrliggertreff
Gjestene fra Tromsø var slett ikke ufarlige i 1. omgang, og etter 19 minutter var de nære ved å utligne. Ruben Kristiansen ladet kanonen på 25 meter, og banket til. Ballen fikk en merkelig bue, og keeper Vjekoslav Tomic fikk så vidt slått ballen i tverrliggeren. På returen ventet Morten Moldskred helt alene, men han fikk aldri til en ordentlig avslutning.

Giftig Isa
I den andre enden av banen viste Ismail Isa hvordan det skal gjøres. Etter et par misbrukte sjanser satte han inn 2-0 etter 37 minutter.

Benjamin Balima kom fremover på høyrekanten, og fant pannebrasken til Isa i feltet. Sheriff-spissen parkerte Adnan Causevic i boksen, og doblet ledelsen for vertene.

Svakt tempo
Med 2-0 til pause virket kampen kjørt, og etter hvilen slet ”Gutan” med å få fart på eget spill. Ved flere anledninger ble de gående i veien for hverandre, og tempoet i kampen sank betraktelig.

Et kvarter ut i omgangen kom den første målsjansen, og det var TIL som var frempå. Thomas Drage slo ballen inn i boksen, og Causevic styrte ballen mot mål. Nok en gang var Tomic god, og keeperen var raskt nede og avverget.

Tok kontrollen
Etter Causevics mulighet virket vertene fra Moldova utmattet, og de gulkledde ble rundspilt av Tromsø. ”Gutan” vartet opp med flere lekre kombinasjoner, og eide banespillet totalt. Men det viktigste manglet – scoringen.

Mot slutten mistet TIL banespillet, og hjemmelaget tok over kontrollen. De var nærmere 3-0 enn TIL var scoring, men det kom ikke flere mål i Moldova.

Dermed tok TIL totalt ett poeng på seks kamper i Europa League, og havnet sist i sin gruppe.

TILs beste var Remi Johansen.   Dommer var Sebastian Delferiere fra Belgia.

Utarbeidet  Av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.