Tippeligaen 2013: Vålerenga IF - Tromsø IL

Eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal Stadion torsdag 16. mai.

TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen var rasende etter at Vålerenga vant 2-0 over TIL på Ullevaal. Først og fremst var han skuffet over at dommer Svein Erik Edvartsen ikke dømte straffespark da Christian Grindheim handset ti minutter ut i andre omgang.

- Jeg vet ikke hva de holder på med. De sier hver sesong at de skal dømme for det, uten at det skjer noe, sa Yttergård Jenssen til TV2 like etter kampslutt.

- Ballen traff handa. Men de hadde en like etterpå. Da er det vel 1-1, slo Grindheim fast til TV-kanalen.

Rutinerte målscorere

Morten Berre og André Muri ble målscorere i hver sin omgang. For Morten Berre var 1—0—målet hans første scoring i årets eliteserie. Dermed står han bokført med eliteseriescoringer i 18 sesonger på rad. En fantastisk prestasjon av denne evighetsmaskinen av en fotballspiller.

- Skal vi vinne kamper må vi score mål. Det gjorde vi ikke. Men etter spill og sjanser mener jeg at vi var bedre enn Vålernga, fortsetter Yttergård Jenssen.

Begge Tromsøs sidebacker ble satt under tidlig og ubehagelig press. I det 10. minutt ble Ruben Kristiansen snurret rundt med av Diego Calvo. Daniel Fredheim Holm overtok før Morten Berre kunne dundre inn 1—0.

Trippelsjanse

Gjestene fra nord kom imidlertid både opp og fram etter hvert. Sjansene kom også: Zdenek Ondrasek hadde en trippelmulighet, men Gudmund Taksdal Kongshavn var som han ofte har vært i år, både våken og reaksjonssterk.

Morten Moldskred kom enda nærmere i det 35 minutt, men en stang sto i veien for et utligningsmål.

Tromsø var hele tiden med i matchen, men i det 74. minutt forsvant mye av poenghåpet for gjestene. Jan Lecjaks la en presis corner fra høyre, og André Muri satte hodet like presist til. Dermed 2—0 og jublende og velkjent sang fra Klanen: «Det er bare én Mur i Norge».

TIL-trener Agnar Christensen var fornøyd med det spillemessige, men ikke med uttellingen på sjansene.

- Det var en hederlig prestasjon, men vi tok med oss null poeng. Det kan vi takke oss selv for. Vi må sette minst to av seks sjanser i en kamp som denne, sa Christensen.

TILs beste var Thomas Kind Bendiksen.      Dommer var Svein-Erik Edvardsen fra Hamar IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde. Nordlys.