Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Viking

Ellevill målfest da TIL senket Viking.

ALFHEIM STADION (iTromsøi): Da «Gutan» mistet den trygge 2-0-ledelsen i løpet av 20 minutter i andre omgang var TIL-treneren oppgitt. – Jeg lurte på hva i alile dager vi hadde gjort galt i pausen siden det sto 2-3 etter drøye timen spilt. Akkurat da var jeg fly forbannet og tenkte ting som ikke egner seg på trykk sier Nilsen til iTromsø.

Så snudde TIL kampen gjennom mål av Zdenek Ondrasek og Jaroslaw Fojut. – En euforisk opplevelse. Publikum som var på Alfheim fikk i hvert fall valuta for pengene, sier Nilsen, som smilte fra øre til øre i pressesonen etter kampen. – Jeg er forferdelig stolt over at vi snur kampen, og slipper oss løs på slutten. –

Tafatte Seieren var bare TILs andre på 14 eliteseriekamper. – Vi kontrollerer første omgang. I starten av den andre står vi i ro, og ser tafatte ut. Så gjør vi bytter som er med på å snu kampen, sier Nilsen som sikter til byttene av Kent Are Antonsen, Hendrik Helmke og Steffen Nystrøm. Han mener TIL ikke var besluttsomme nok på egen halvdel. – Det må vi jobbe videre med, slår han fast. Kamp til det siste Forskjellen på ett og tre poeng oppsummerer han slik. – Det betyr enormt mye. Uansett utfall i dag vil kampen om å overleve gå helt inn til siste runde i Bergen, sier Nilsen. Tre kamper gjenstår for TIL. Lillestrøm borte, Strømsgodset hjemme og Brann borte.

TILs beste var Magnus Andersen.     Dommer var Per Ivar Staberg.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.