Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Sarpsborg 08

Magnus Andersen storspilte i denne kampen.

TIL hadde ingen planer om å slappe av da Sarpsborg 08 gjestet Alfheim søndag. ”Gutan” gikk ut i hundre, og allerede etter 7 minutter var TIL centimetere fra å ta ledelsen. Remi Johansen banket til fra 20 meter, men traff treverket.

Nytt stolpetreff
Etter 13 minutter trodde Zdenek Ondrasek at han hadde gitt TIL ledelsen, men tsjekkeren ble avblåst for offside.

Sarpsborg 08s Thorarinn Valdimarsson ville ikke være noe dårligere, så etter 20 minutter pirket han ballen forbi Marcus Sahlman, og i stolpen.

Brink
Christian Brink levde opp til etternavnet sitt i 1. omgang. Først feide han ned Zdenek Ondrasek og fikk gult kort. Deretter serverte han Magnus Andersen ballen på midtbanen. Andersen stormet fra Sarpsborg-forsvaret og satte ballen iskald mellom beina på Dywayne Kerr, og sendte TIL opp i 1-0.

Senere i omgangen hadde Ondrasek en gedigen mulighet til å øke ledelsen, men alene med keeper fra syv meter banket han ballen flere meter til side for målet. Dermed gikk ”Gutan” til pause med en fullt fortjent 1-0-ledelse.

Johansen-prosjektil
Fire minutter etter pause fikk Remi Johansen ballen på egen halvdel. Han fikk gå upresset til Sarpsborg 08s 16-meter, og spilte ballen til Magnus Andersen. Andersen serverte ballen tilbake til Johansen som hamret inn 2-0.

Like etter hadde Ondrasek muligheten til å øke til 3-0, men en kjempereding av Duwayne Kerr hindret tsjekkerens fjerde for sesongen.

Men Ondrasek fikk sin hevn. 643 minutter var spilt da Thomas Kind Bendiksen tok hjørnespark fra høyre side. Fojut headet ballen mot mål, men ble stoppet på streken. Der sto Ondrasek som pirket ballen i mål.

Stående applaus
Selv ikke et keeperbytte hos Sarpsborg 08 stoppet TIL-maskineriet. Christian Sukke i Sarpsborg-målet kunne ikke stoppe Hessfjordslegga til Remi Johansen da han satte inn 4-0 etter 78 minutter.

To minutter etter scoringen ble tomålsscoreren tatt av banen, og mottok stående applaus av 4.266 oppmøtte tilskuere.

På overtid markerte innbytter Steffen Nystrøm seg i sin andre kamp denne sesongen. Thomas Kind Bendiksen fant Nystrøm i boksen, som satte ballen i mål, og fastsatte sluttresultatet til 5-0.

TILs beste var Remi Johansen.    Dommer var Tore Hansen fra Feda IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: itromsø.