Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Sandnes Ulf

Dermed tok Sandnes Ulf sin første seier for året, mens TIL  gikk på sitt aller første tap denne sesongen.

ALFHEIM (itromso.no): Steinthor Thorsteinsson påførte Tromsø deres første tap for sesongen, da rogalendingene tok en overraskende seier på Alfheim og noterte årets så langt eneste trepoenger søndag.

Tromsø best i gang
Allerede etter tre minutter fikk TIL sin første sjanse. Zdenek Ondrasek stusset ballen til Morten Moldskred, som kom rundt på venstrekanten. Inne i boksen ventet Magnus Andersen, men avslutningen gikk over mål.

Andersen fikk en ny kjempemulighet etter syv minutter. Ruben Yttergård Jenssen lekte seg på venstrekanten, og slo ballen hardt inn foran mål. Andersen stod alene på tre meter, men satte ballen i tverrliggeren. Der burde Andersen ha gitt TIL ledelsen.

Uavgjort til pause
Halvveis i 1. omgang gikk et lettelsens sukk over Alfheim, da Tosaint Ricketts fikk stå alene på fem meter. Heldigvis for de oppmøtte på Alfheim gikk avslutningen langt utenfor.

Minutter før pause fikk Morten Moldskred en gedigen mulighet, da Ruben Kristiansen fikk slått ballen inn i feltet. Moldskred fikk ingen kraft i headingen, og var dermed ufarlig for Sandnes Ulf.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0. TIL var best i starten, men klarte ikke å produsere de helt store sjansene etter Andersens to kjempesjanser.

Thorsteinsson sendte Ulf i ledelsen
55 minutter var spilt da Tommy Høiland kom rundt på Sandnes Ulfs venstrekant. TIL-forsvaret var passive, og Høiland fikk enkelt spille ballen inn til Steinthór Torsteinsson. Han satte ballen via Adnan Causevic og i mål. Den lille retningsendringen satte TILs sisteskanse ut av spill. Slett forsvarsspill i TIL-forsvaret.

Baklengsmålet satte fart på ”Gutan”, som gikk rett i angrep. Sandnes Ulf hadde lite på by på offensivt.

Flere Tromsø-sjanser mot slutten
Ti minutter gjensto da de 3.727 oppmøtte tilskuerne våknet til live. Zdenek Ondrasek var helt fri i Ulf-boksen, men satte ballen i stolpen. TIL beholdt trykket, og like etterpå ble Ondrasek felt. Kampleder Kristoffer Helgerud vinket tsjekkeren opp, og spillet videre.

Mens TIL ropte på straffe benyttet Ulf sjansen til å gå i angrep. Ballen endte til slutt hos innbytter Marius Helle, men Marcus Sahlman var helt med på notene, og vippet ballen over tverrliggeren.

Hele Alfheim-publikummet gispet etter pusten etter 85 minutter, da Aleksandar Prijovic ble liggende etter at sveitserens hodeskalle fikk et ublidt møte med stangen. Medisinsk personell ble tilkalt umiddelbart, og etter to minutter med behandling entret Prijovic banen på ny til stor applaus fra Alfheim.

På overtid fikk Ondrasek en ny sjanse, da han fra 16 meter fikk skyte fritt mot Ulf-målet. Denne gangen traff han undersiden av tverrliggeren, og dermed ble fjorårets toppscorer i eliteserien stående uten scoringer.

Nemanja Jovanovic fikk sin debut for Sandnes Ulf etter 89 minutter. Han rakk å pådra seg et gult kort for å sparke bort ballen.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.    Dommer var Kristoffer Helgerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: itromso.