Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Odd Grenland

Vi slet veldig, men er fornøyd med tre poeng i årets første hjemmekamp. Det var en vanskelig kamp, og viktig å vinne, oppsummerer Tromsø-kaptein Miika Koppinen overfor CSports.

I fjor brukte Zdenek Ondrasek 62 minutter på å vise seg frem for hjemmepublikum på Alfheim. Scoringen sørget for 1-0-seier mot Fredrikstad i hans debut for klubben 25. mars.

I år brukte han bare seks minutter på å score årets første. På Alfheim hvor han scoret 12 av sine 14 mål da han ble toppscorer i eliteserien.

Scoring
Magnus Andersen slo inn fra høyre, Morten Moldskred var borti i ballen, den gikk via keeper og så lå ballen ledig. Målsniken Zdenek «Kobra» Ondrasek åpnet årets målkonto ved å sette ballen i mål fra kort hold og samtidig sørget han for 1-0 til vertene.

Etter 15 minutter sto det 2-0 på Alfheim. Et langt oppspill ble stusset i bakrom av Ondrasek. Emil Jonassen var først på ballen, men headingen tilbake til keeper ble for løs. Andersen var kjapt frempå, stjal ballen, og på sin andre touch satte han ballen under keeper.

Svake langskudd
Ellers skjedde det lite i omgangen. TIL styrte spillet, men kom ikke til flere sjanser enn de to de scoret på. Gjestene Odd hadde svært lite å stille opp med. Det nærmeste de kom var en svak heading fra Frode Johnsen fra langt holdt som gikk rett i klypene på TILs keeper Marcus Sahlman.

Ni minutter før pause prøvde Jone Samuelsen seg fra langt hold. Men skuddet gikk langt over.

I motsatt ende gjorde Saliou Ciss er forsøk på langskudd. Men høyrefoten er ikke hans sterkeste våpen og skuddet gikk langt utenfor.

25 sekunder før pause holdt Jonassen på å gjøre det godt igjen. Et innlegg ble lagt på bakre stolpe. Der kom Adam Güven stormende, men headingen gikk rett på Sahlman som slo ballen over. Der skulle Güven ha scoret.

Nesten tabbe
Fem minutter ut i 2. omgang kunne keeper André Hansen stått for tabbe nummer to. Ondrasek jaget en ball og Hansen avklarte rett i skulderen på den tsjekkiske spissen. Heldigvis for Hansen gikk ballen via skulderen og over mål.

Etter 58 minutter kom Moldskred fri, men skuddet fra skrå vinkel gikk via en Odd-forsvarer og til corner. Den ble resultatløs.

Midtveis i omgangen jublet publikum for ny TIL-scoring. Men den ble dessverre for dem annullert for offside. Moldskred avsluttet og Hansen tok frem en flott redning og slo ballen ut i feltet. Thomas Drage fikk ballen i beina og sendte kula i mål. Men linjemannen hadde flagget oppe.

Straffe
Etter 76 minutter felte Saliou Ciss Güven nede på dødlinja. Straffesparket var klart og Herolind Shala var sikkerheten selv. Sahlman gikk til feil side. Dermed sto det 2-1 på Alfheim.

Tre minutter før slutt var Samuelsen nær utligning. Men headingen fra kort hold gikk utrolig nok over tverrliggeren.

Ett minutt på overtid prøvde Frode Johnsen seg på et skudd fra 14 meter, men rett på Sahlman. TIL spilte da med ti mann siden Adnan Causevic måtte forlate banen med skade.

- Det var veldig nesten. Surt vi ikke fikk satt en av sjansene på slutten. Vi leverte en god annen omgang, men må også lære oss å spille gode første omganger, sier Odds Steffen Hagen.

Seieren sørget for at TIL fikk revansj fra 0-1-tapet i fjor. Odd var det eneste laget som klarte å reise fra Alfheim med tre poeng i bagasjen i 2012

TILs beste var Miika Koppinen.   Dommer var Olav Hobber Nilsen fra Nordstrand.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: Bladet Tromsø.