Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Molde

Skuffede TIL-spillere etter kampen.

ALFHEIM STADION (iTromsø): På sju forsøk hadde Molde til gode å vinne på bortebane i årets eliteserie. De fem siste forsøkene hadde endt i uavgjort for Ole Gunnar Solskjærs menn. Men borte mot Tromsø endte det i en sterk trepoenger etter 90 underholdende minutter. Syv minutter var gått da Molde fikk hjørnespark. Zlatko Tripic skrudde ballen inn i feltet, og Mattias Moström fikk hodet på ballen før Remi Johansen. Ballen suste i stolpen, men på returen lusket Daniel Chima Chukwu, som sendte Molde i føringen.

Etter Moldes scoring sank tempoet i kampen, men etter 17 minutter ble TIL snytt for en soleklar straffe. Jaroslaw Fojut slo ballen opp mot Aleksandar Prijovic. TIL-spissen fikk en kraftig dytt av Even Hovland og gikk i bakken. Dommer Kristoffer Helgerud vinket spillet videre. 23 minutter var gått da Prijovic endelig kunne juble. Remi Johansen banket ballen inn i boksen, og Prijovic headet ballen tilbake i feltet. Der kom Magnus Andersen og banket ballen knallhardt i mål.

Fire minutter senere eksploderte det igjen på Alfheim, og nok en gang kom sjansen ut av et hjørnespark. Josh Pritchard slo ballen inn i feltet, og Remi Johansen steg opp og banket ballen i mål via tverrliggeren.

God keeper

Etter pause fortsatte TIL stormløpet mot gjestenes mål, og takket være Ørjan Nyland hang Molde fortsatt med i kampen. Like etter at timen var spilt da TIL-forsvaret ødela for hverandre. Hans Norbye forærte Daniel Chima Chukwu ballen. Marcus Sahlman kom ut, men Adnan Causevic gikk i veien for sisteskansen. Dermed kunne Chukwu enkelt trille ballen inn i åpent mål. Men Molde ga seg ikke med det. 69 minutter var spilt da Jo Inge Berget fikk avlutte fra skrått hold. Marcus Sahlman ga retur, og Mattias Moström fikk en enkel jobb med å sette ballen i det tomme buret.

TIL hadde muligheten til å svare umiddelbart. Saliou Ciss og Ruben Kristiansen kominerte fint på kanten, og førstnevnte banket ballen inn i feltet. Der var Magnus Andersen, men ballen traff treverket. Siden presset TIL på, men ”Gutan” klarte aldri å skape de helt store sjansene. Dermed endte kampen 2-3, noe som er TILs andre hjemmetap denne sesongen. - Felt av personlige feil.

Selv om Thomas Kind Bendiksen ble kåret til søndagens beste TIL-spiller, var han svært frustrert etter kampen. - Det er personlige feil som feller oss. Vi kan ikke holde på sånn på dette nivået, sa TIL-kapteinen til cmore like etter kampen. - Dette var utrolig bittert når vi blir straffet så hardt for feilene våre, sier han. Moldes kaptein, Daniel Berg Hestad, var forståelig nok langt mer fornøyd etter kampen. - 1. omgang var ikke bra, men vi jobber hardt for å snu det, sier Molde-kapteinen til cmore. 3-2-seieren var Moldes første borteseier for sesongen

TILs beste var Thomas Kind Bendiksen. Dommer var Kristoffer Helgerud fra Lier IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen. Kilde. itromso.