Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Hønefoss

Riku Riski ødela kvelden for TIL.-

ALFHEIM (iTromsø): Det var duket for et skikkelig bunnoppgjør på Alfheim søndag kveld. Etter at Start nedsablet Sandnes Ulf 7-0 ville taperen av oppgjøret ende under nedrykksstreken. Dermed var det mye som stod på spill i Nordens Paris.

Stolpetreff
TIL kjørte på fra start, og allerede etter 13 minutters spill fikk treverket på Alfheim kjørt seg. Hans Norbye fant Josh Pritchard som banket til fra skrått hold.

Steve Clark var sjanseløs på den knallharde avslutningen, men heldigvis for gjestene gikk ballen i stolpen.

Redning på streken
TIL holdt trykket mot gjestene, og syv minutter senere var Jaroslaw Fojut nære ved å gi ”Gutan” ledelsen. Polakken raget høyest på en corner, men Øyvind Hoås reddet på streken.

Pritchard spilte en solid kamp, og 26 minutter var spilt da han la ballen til Magnus Andersen på 16 meter. Andersen fyrte av, men Hønefoss-keeper Steve Clark fikk så vidt slått ballen til hjørnespark.

TIL presset på videre, og var flere hakk bedre enn Hønefoss. De klarte dog ikke å få hull på byllen i 1. omgang, og det var dermed målløst til pause.

Drage-mål
Etter en fryktelig tam start på de siste 45 minuttene lettet publikum på baken etter 57 minutter. Remi Johansens avslutning traff hånden til Aleksander Solli, men dommer Trygve Kjensli pekte bare på hjørneflagget.

71 minutter var spilt da publikum igjen kunne reise seg på Alfheim. Zdenek Ondrasek spilte gjennom Thomas Drage som enkelt satte ballen forbi Steve Clark i Hønefoss-målet. Dermed sendte han de oppmøtte på Alfheim til himmels.

Sen utligning
”Gutan” virket fornøyde med 1-0-ledelsen, og Hønefoss tok over initiativet mot slutten. Det ble hjemmelaget knallhardt straffet for.

Fire minutter før slutt slo Tor Øyvind Hovda ballen i bakrom, der lynraske Riku Riski hadde revet seg løs. Riski satte ballen enkelt i nærmeste hjørne, og sørget for at Hønefoss tar med seg ett poeng hjem fra Alfheim.

TILs beste var Johs Pritchard.     Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde:itromsø.