Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Brann

Kampens første mål kom ett kvarter før slutt. Zdenek Ondrasek lurte hjemmelagets offsidelinje og falt i duellen med Stephane Badji. Til store protester fra bortelaget pekte Espen Berntsen på straffemerket.

Thomas Kind Bendiksen sendte Piotr Leicejewski feil vei og sørget for hjemmejubel på Alfheim.

Tross store Brann-sjanser i sluttminuttene - blant annet ble et skudd fra Fredrik Haugen blokkert nær streken - holdt hjemmelaget ut. Og på overtid fikset Steffen Nystrøm 2-0.

Det betyr at Brann står med fem strake bortetap i sesonginnledningen. I grell kontrast til lagets seks strake hjemmeseirer.

Kontroversiell straffe
For andre Tromsø-kampen på rad havnet dommeren i fokus. Straffen etter 79 minutter utløste voldsomme protester fra Brann-spillerne. TV 2-kommentator Asbjørn Myhre mente straffen var tvilsom, noe Brann-kaptein Hassan El Fakiri er enig i.

- Jeg har ikke sett reprisen, men det ser ut som han går på ball. Jeg tror ikke det er straffe, sier Brann-kapteinen til TV 2.

TIL-kaptein Miika Koppinen innrømmer at ”Gutan” var heldige som tok alle poengene.

- I dag er vi heldige, men det var vi ikke forrige gang. Vi fikk ikke straffe i forrige kamp, så det går opp i det lange løpet, sier Koppinen til TV 2.

Tidlig kanonade
Tross sluttspurten, var det lite å si på at poengene ble igjen i Tromsø.

TIL åpnet sterkt, og etter to minutter mente hjemmelaget og publikum at Ruben Kristiansen ble snytt for straffe da det så ut som venstrebacken ble dratt ned på hjørnet av straffefeltet.

Kun tre minutter senere kombinerte lagets toppscorere Remi Johansen og Zdenek Ondrasek. Johansen svingte vakkert inn og Ondrasek dundret til på hel volley. Like over, for det som ville vært en perlescoring dersom forsøket hadde gått under tverrligger.

Brann på sin side var ikke ufarlige på kontringer, og Amin Askar fikk komme til to avslutninger fra brukbart hold. Men forsøkene fra den skuddsterke Brann-spilleren traff ikke mål.

Søvnig
Etter hvilen uteble det store situasjonene frem til det avgjørende straffesparket.

Nærmest scoring var Ruben Yttergård Jenssen da hans avslutning strøk tverrliggeren kun tre minutter før kampens første scoring.

Steffen Nystrøm trygget TIL-seieren med sin scoring på overtid.

TILs beste var Jaroslaw Fojut.   Dommer var Espen Bentsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: itromsø.