Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Aalesund FK

Aalesund scoret på to av tre sjanser da de besøkte Alfheim søndag kveld. Dermed tok tangotrøyene med seg tre poeng hjem fra Tromsø.

Offsideplasser.  17 minutter var spilt da Aalesund tok ledelsen på Alfheim. Scoringen kom etter en pussig situasjon. En pasning traff Zdenek Ondrasek i magen og spratt i bakrommet. Der ventet Abderrazak Hamed-Allah, som sto i offside. Ettersom ballen kom fra Ondrasek gjelder ikke regelen, og alene med Marcus Sahlman gjorde marokkaneren ingen feil. Syv minutter senere – på sin andre sjanse i kampen – doblet Aalesund ledelsen. Fredrik Carlsen slo en corner fra venstre inn i feltet. Der var Leke James sterkest, og styrte ballen i ned lengste hjørne.

Annullert mål.  Et minutt før pause skulle TIL ha redusert til 1-2. Zdenek Ondrasek satte ballen bak Sten Grytebust, men ble vinket av for offside. Reprisene viser at tsjekkeren var på riktig side, og målet burde ha vært godkjent. Hendelsen skapte voldsomme reaksjoner fra tribunen, og dommer Trond Ivar Døvle var ingen populær mann i Tromsø. Etter pause var det labert med underholdning på Alfheim, men etter 65 minutter våknet publikum til live. Jaroslaw Fojut steg til værs på en corner og headet mot mål. Ballen ble stoppet av Jo Nymo Matland.

Det skulle bli en forsmak på hva som kom.

Rødt kort.  77 minutter var gått da Remi Johansen fikk stå helt alene i feltet. Thomas Kind Bendiksen traff Johansens pannebrask, og ballen suste rett i mål. Dermed fikk ”Gutan” håp om poeng. Houchine Zaidoun fikk sin debut for tangotrøyene, men marokkaneren måtte forlate banen etter 79 minutter. Zaidoun var alt for sen da han skulle stoppe Remi Johansen, og traff TILs målscorer med strakt ben. Dermed fikk han masjordre av dommer Døvle.

Zdenek Ondrasek gikk nok en gang målløs av banen, men etter 85 minutter burde tsjekkeren scoret. Ruben Kristiansen spilte ham fri i feltet, men Grytebust reddet skuddet. TIL presset på i sluttminuttene, men klarte aldri å få 2-2målet. Dermed endte kampen med 2-1-seier til Aalesund.

TILs beste var Hans Norbye.     Dommer var  Trond Ivar Døvle fra Svarstad IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø