Tippeligaen 2013: Strømsgodset IF - Tromsø IL

MARIENLYST: Serielederen fra Drammen vartet opp med storspill på sitt nye kunstdekke og vant til slutt komfortabelt 3-1 mot gjestene fra Tromsø. Dermed fester drammenserne grepet i gulljakten. - Dette var kjempeviktig. Vi har hatt en tøff inngang til de to siste kampene, sa Godset-trener Ronny Deila til C Sports etter kampen. - Man ser i dag at gresset er litt annerledes, men det er likt for begge lag. Jeg er veldig glad for seieren, sier Deila. Fortjent seier til Strømsgodset, sa TIL-trener Agnar Christensen.

Strømsgodset åpnet best på det splitter nye kunstgresset i Drammen, og hadde ballen mest uten å skape de helt store sjansene i åpningen. Likevel var det Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen som sendte gjestene i føringen drøye 20.minutter ut i omgangen. Et utsøkt frispark fra omlag 20.meter fra den tidligere Glasgow Rangers-proffen sørget for en overraskende ledelse for bortelaget.

Kontroversiell straffe Scoringen satte fyr på hjemmelaget som først virket å ha skjønt alvoret etter å ha havnet under på Marienlyst. Vertene forsøkte seg gang på gang fra kant, og etter halvtimen spilt kom utligningen etter en høyst kontroversiell avgjørelse fra dommer Svein Erik Edvartsen. Et skudd fra Nana traff Rosenborg-aktuelle Ciss rett i brystkassa, men dommer Edvartsen mente Tromsø-backen handset og pekte på krittmerket, til elleville protester fra Tromsø-spillerne. Straffen satte Lars-Christopher Vilsvik knallhardt opp i hjørnet og Strømsgodsets utligning var et faktum. 1-1! TV-ekspertene var relativt klare på at straffeavgjørelsen var feilaktig. TIL-trener Christensen vekslet noen ord med dommeren like etter kampen. - Jeg sa til ham at i dag dømte han jævlig dårlig, sa Agnar Christensen.

Det siste kvarteret av 1.omgang var jevnspilt, med sjanser i begge ender. Peter Kovacs spolerte to gode muligheter og Zdenek Ondrasek greide heller ikke å omsette ballen i mål, da han etter en nydelig vending kom alene mot Adam Kwarasey Larsen fra skrått hold. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Godset best etter hvilen. Kampen fortsatte i et forrykende tempo etter pause, med flere spolerte sjanser for Strømsgodset. Både Nana og Kovacs var nære på foran mål, men Tromsø-spillerne ofret seg mesterlig i egen boks og fikk klarert gang på gang. Men det varte ikke så altfor lenge for gjestene. Like før timen var spilt, valset hjemmelaget opp med et mønsterangrep. Kim Andre Madsen fant Jarl Andre Storbæk med en strøken pasning ut på kant. Sistnevnte nølte ikke et sekund før han hamret ballen inn mot en umarkert Abdisalam Ibrahim som kunne bredside Strømsgodset i føringen. Feiende flott angrepsfotball som Tromsø-spillerne rett og slett ikke hang med på. 2-1!

Tromsø på sin side skapte lite utover i omgangen, og det ble stadig mer og mer Strømsgodset. Ronny Deilas menn var klart sterkere etter hvilen, og fortsatte bare finspillet etter å ha tatt ledelsen. Kovacs fikk flere gode muligheter til å doble ledelsen for hjemmelaget, men bare marginer berget gjestene. Holdt liv i kampen Til tross for Godset-dominans levde kampen i beste velgående så lenge 3-1-scoringen uteble. Zdenek Ondrasek og Thomas Kind Bendiksen ble svært isolert oppe på topp, og det var lenge mellom høydepunktene for de tilreisende tilhengerne fra Tromsø. Likevel holdt hjemmepublikummet pusten hver gang gjestene nærmet seg Strømsgodsets sekstenmeter. For sjansene var det Strømsgodset som skapte. Stefan Johansen var svært nær med et skudd like utenfor fra kloss hold. Det samme var innbytter Thomas Lehne Olsen som fikk skuddet sitt reddet av Marcus Sahlman etter et nydelig soloraid.

Men så etter 84.minutter avgjorde Strømsgodset kampen på Marienlyst. En kanonade helt uten like endte til slutt hos midtbane-spiller Nana som på akrobatisk vis fikk satt ballen i mål. Et fantastisk keeperspill av Tromsø-keeper Sahlman, som til slutt ikke kunne forhindre scoring etter å ha reddet 3-4 skudd på rappen fra kloss hold. Dermed kunne Ronny Deilas menn juble for ny seier hjemme på Marienlyst og samtidig konstatere at forspranget ned til jagende Rosenborg er økt til fem poeng.

TILs beste var Marcus Sahlmann.   Dommer var Svein Erik Edvardsen fra Hamar.

Utarbeidet av Per Salomonsen. Kilde: itromsø.