Tippeligaen 2013: Odd Grenland - Tromsø IL

Tromsø IL nede for telling.

Tromsø åpnet sesongen med fire uavgjortresultat på bortebane. Deretter ble det bare verre. Med 1-3-tap for Odd i Skien søndag har «Gutan» 12 innslupne mål fordelt på sine fem siste bortekamper, som alle har endt med tap.

Det var en fortjent seier til Odd. Det kunne virke som om vi var litt tunge i beina, men gutta står på og gjør sitt beste, oppsummerte Tromsø-trener Agnar Christensen til C More. Güven sentral Fredrik Semb Berge var den første til å tegne seg på scoringslisten. Midtstopperen fikk stå umarkert på bakre stolpe og headet det presise innlegget fra Herolind Shala i mål.

Frode Johnsen plukket deretter nedfallsfrukten etter et innlegg fra Adem Güven, og økte til 2-0 etter en snau halvtime. - Jeg føler meg fortsatt som om jeg er 25. Jeg blir verken stølere eller stivere. Formen er veldig fin nå og vi har gjort det veldig bra de siste seks kampene, sa målscorer Johnsen, som fylte 39 år i mars. - Veldig fornøyd

Over i annen omgang kom Tromsø bedre med, men Güven, som fortsatt ikke har kommet til enighet med Odd om en ny kontrakt, ville ikke bare være nest sist på scoring. Etter 67 minutter dunket han til fra utenfor 16-meteren og ballen seilet inn i lengste hjørne til 3-0.

Snaue ti minutter før slutt fikk Tromsø tildelt et straffespark, som Thomas Kind Bendiksen knallhardt plasserte til sin venstre. Det ble med den ene reduseringen for gjestene. - Jeg er veldig fornøyd. Vi burde ha punktert kampen tidligere, men vi gjør en veldig god kamp mot et lag som vanligvis er gode til å forsvare seg, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.