Cup NM 3.runde 2013: Tromsø IL - Follo FK

Zdenek Ondrasek i kamp med en Follo-spiller.

Heller ikke Ruben Yttergård Jenssen ble spilleklar til kveldens kamp.

Dermed stiller TIL med følgende lag:

Lekström - Norbye, Koppinen, Fojut, Kristiansen - Johansen, Pritchard - Andersen, Mathias Johnsen, Drage - Ondrasek. Benk: Sahlman, Fundingsrud, Antonsen, Espejord, Moldskred, Lysvoll.

2 min: TIL får frispark i farlig posisjon. Men Remi Johansens frispark fra 18-19 meter går løst rett i klypene på Follos keeper.

6 min: TIL tar ledelsen 1-0! Thomas Drage slår et presist hjørnespark. Jaroslaw Fojut går høyt opp og stanger ballen i garnet.

10 min: Et innlegg fra høyresiden fra Follo får en overraskende retning, og Lekström får bare såvidt fistet til corner.

14 min: Pent TIL-spill gir Remi Johansen sjansen til å lade skuddfoten like utenfor straffefeltet. Dette forsøket er mye bedre. Hardt og like til side for stolpen.

19 min: Drage har åpnet kampen flott. Vender vekk en Follo-forsvarer etter et flott mottak, og slår inn mot Ondrasek. Men ballen går like over tsjekkerens blanke isse.

20 min: Plutselig en stor sjanse for bortelaget. Fitim Azemi får banke til fra 16 meter. Lekström gjør en meget god redning og berger unna til en corner, som ikke blir til noe.

25 min: Stor dobbeltsjanse for TIL. Mathias Johnsen klinker hardt til fra skrått hold inne i boksen. Follo-keeper Larsen må gi en retur. Der stuper Zdenek Ondrasek inn. Igjen klarer Larsen å slå vekk ballen, og bortelaget får avverget faren.

31 min: Remi Johansen svinger ballen inn mot Ondrasek. Spissen har en forsvarer i ryggen, og får bare avsluttet med leggen. Ballen triller et par meter utenfor.

35 min: Drage med en mellomting mellom skudd og innlegg fra nesten død vinkel nede ved dødlinja. Keeper slår ballen til innkast på motsatt side.

37 min: Kristiansen forserer fremover og finner Drage. Han klemmer til med et direkte skuddforsøk, men det blir blokkert.

39 min: Drage viser muskler nede ved hjørneflagget, og får med seg ballen mens en Follo-forsvarer blir liggende. Sentrer inn i boksen til Ondrasek, som bommer totalt i forsøket på å avslutte på direkten.

42 min: Magnus Andersen sender Zdenek Ondrasek ut på en kontring med en strålende langpasning. Rem Johansen kommer på et dypt løp, og får ballen ved 16-metersstreken, men mister balansen i det han skal forsøke en avslutning.

44 min: Stor sjanse for Follo! Det lukter både offside og innkast til TIL i oppbygningen, men spillet får gå, og tilslutt blir Øystein Vestvatn spilt fri alene med Lekström fra skrått hold. Svensken redder med en fin benparade.

PAUSE: TIL går i garderoben med 1-0-ledelse. Follo har vist nok offensivt til at TIL på ingen måte kan føle seg trygg med ettmålsledelse.

46 min: Kampen er i gang igjen. TIL er foreløpig uforandret.

47 min: Follo får slått et innlegg inn i TIL-boksen, men Lekström kommer ut og fanger ballen trygt.

50 min: Mathias Johnsen fanger opp ballen etter at Josh Pritchard blir taklet. Prøver et skudd, himmelhøyt over.

57 min: Rolig periode på Alfheim. TIL har mye ball, men det stokker seg litt foran Follo-boksen.

58 min: TIL centimetre unna 2-0! Thomas Drage kommer ned til dødlinjen, og slår inn rett foran Follo-målet. Der kommer Magnus Andersen skliende inn og får såvidt touchet ballen. Men kun utenfor lengste stolpe. Hadde Andersen vært noen få centimetre lengre frem der er det scoring.

61 min: Hans Norbye drar til fra langt hold, men skuddet går over. Keeper hadde nok kontroll der.

67 min: TIL dobler til 2-0! Magnus Andersen dribler seg fint fri. Skyter fra 11-12 meter. Skuddet tar borti en Follo-spiller, og sniker seg inn nede ved stolpen. Nå oser det avansement for TIL!

69 min: Thomas Drage drar seg innover i banen og prøver en avslutning. Hardt, men langt til side for mål.

73 min: Magnus Andersen med selvtillit etter scoringen. Drar seg innover i straffefeltet og banker til. Larsen i Follo-målet klarer bare å slå til corner.

74 min: 3-0 til TIL! Thomas Drage slår inn, Remi Johansen avslutter på første. Via begge stolpene og i klypene til Follo-keeperen. Men linjemannen markerer for at ballen har vært over linja etter det andre stolpetreffet. Og det ser riktig ut.

78 min: Remi Johansen prøver å plassere et frispark fra 18 meter helt opp i vinkelen. Ikke langt utenfor.

79 min: Mathias Johnsen finner Andersen som finter seg fri, og tester skuddfoten fra skrått hold. I nettveggen.

80 min: Morten Moldskred kommer inn for Magnus Andersen.

83 min: Runar Espejord kommer inn for Zdenek Ondrasek til sin A-lagsdebut for TIL.

86 min: Vegard Lysvoll kommer inn for Josh Pritchard.

90 min: "Vi e på vei til Ullevaal" synger Isberget. TIL er definitivt på vei til 4. runde, i motsetning til en rekke eliteserielag.

90+1: Follo reduserer til 3-1! Benjamin Dahl Hagen smeller inn en steinhard markkryper fra over 25 meters hold.

SLUTT: TIL tar seg videre i cupen.

TILs beste var Ruben Kristiansen.    Dommer var Kjetil Torsø Hansen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.