Cup NM 2.runde 2013: Fløya - Tromsø IL

Tomålscorer Aleksandar Prijovic i fint driv.

– Jeg er stolt over Fløya i dag. Spillerne viser at det er flere som holder høyere nivå enn 3. divisjon, og jeg skulle gjerne sett at de siste sjansene gikk inn, sier Fløya-trener Tore Rismo.

De fleste trodde vel på et enkelt avansement for TIL da de skulle møte lillebror Fløya i cupens andre runde
Kampen startet nølende. TIL følte seg frem og Fløya viste absolutt ingen respekt for storebror fra Alfheim.

Grønntrøyenes midtbanetreer demmet godt opp for TILs forsøk på å spille seg gjennom, men etter 11 og et halvt minutt mistet Fløya konsentrasjonen.

På et langt legg fra Josh Pritchard ble Aleksandar Prijovic stående alene. Han hamret ballen i mål bak Kenneth Volden.
Full kontroll

0–2 kom i det 17 minutt. TILs Lars Gunnar Johnsen ble truffet av ballen da Eivind Gabrielsen forsøkte å klarere, og ballen trillet i mål.
Fløya fortsatte å yppe seg, men ble for små i spillets siste fase. Tromsø begynte derimot å briljere mer og mer, særlig Thomas Drage og Saliou Ciss kombinerte fint på venstrekanten flere ganger.

I det 26. minuttet reduserte Fløya på et vakkert frispark fra Tom Erik Bang Kristiansen.

det 40. minutt rullet TIL vakkert opp på høyrekanten. Magnus Andersen chippet ballen inn i feltet, og på fem meter sto Aleksandar Prijovic alene og kunne heade ballen i tomt bur.

Andreomgang startet i samme spor. Et par minutter ut i omgangen fikk TIL og Aleksandar Prijovic et mål annullert for offside.

Etter det var kampen stillestående. Tromsø kom rundt på kant et par ganger, men Fløya ryddet greit unna.

Hjemmelaget slet selv med å spille seg gjennom et bunnsolid TIL-forsvar.

Men i det 34 minuttet ble Tobias Schjetne spilt fri i mellomrommet, og klinket til. Ballen strøyk tverrliggeren, uten at Benny Lekström i TIL-buret ble veldig skjelven i langbuksa.

Like før full tid spilte Hans Norbye Zdenek Ondrasek alene gjennom. Ondrasek valgte å skyte fra 16 meter, selv om han hadde fri bane mot mål. Skuddet var ingenting å skrive hjem om.

Det virket rett og slett som om TIL var sikre på avansement, men på overtid spilte Fløya seg nydelig gjennom. Jørgen Rafaelsen dro seg fri på dødlinja og la 45 grader ut til Andreas Hansen. Han hamret ballen i stolpen og inn.

Like etter fikk Fløya en ny kjempesjanse. Et nydelig innlegg fra Jørgen Rafaelsen havnet hos Tom Erik Bang Kristiansen. Volleyen hans slikket stolpen.

– Dette var helt ok. Vi fikk testet en del spillere, og det er viktig. Jeg synes Fløya hevder seg bra, sier TIL-trener Agnar Christensen.

TIL s beste var  Aleksandar Prijovic.                Dommer var Ole Martin Loe fra Stakkevollan IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys og NRK.