UEFA Europa League 2.kvalikkrunde 2012: Tromsø IL - Olimpija Ljubliana

I en svært sjansefattig kamp var det typisk nok på en dødball avgjørelsen skulle komme på Alfheim torsdag kveld.

Ruben Yttergård Jenssen slo en innoverskudd corner i det 109. minutt. På bakre stolpe dukket midstopper Miika Koppinen opp og stanget TIL i ledelsen.

1-0 etter 90 minutter i Slovenia og 109 minutter på Alfheim, og dermed er TIL klar for 3. kvalifiseringsrunde til Europa League. "Gutan" skal møte Metallurg Donetsk, og første kamp spilles på Alfheim om en uke.

På overtid fikk en Olimpija-spiller rødt kort for en felling av Magnus Andersen i feltet. Ole Martin Årst kunne ha feid all tvil til side, men skjøt utenfor på det påfølgende straffesparket.
 Sjansefattig

Det ble en lang og nervepirrende kveld på Alfheim. En veldig jevn førsteomgang kan oppsummeres slik: Ikke èn målsjanse og 3-1 i cornere til Tromsø.

I det 11. minutt kom TIL-spiss Ondrasek seg løs på venstrekanten. Det knallharde innlegget, som ble beinet ut til corner av en Olimpija-spiller. Ballen suste bare noen få meter utenfor keepers høyre stolpe.

Fem minutter før pause ble en corner fra Thomas Drage klarert rett ut til Remi Johansen som ganske upresset fikk klemme til med strak vrist fra 20 meter. Skuddet gikk over.

Farlig Årst

Etter hvilen åpnet det seg noe mer opp, men vi snakket fortsatt om situasjoner og ikke store målsjanser.

I det 49. minutt fikk Thomas Kind Bendiksen en grei mulighet i Olimpijas sekstenmeter, men avslutningen ble altfor svak og gikk utenfor.

Bare minuttet senere fikk bortelaget slått inn fra venstrekanten. Inne i feltet var en Olimpija-spiller noen få centimetre fra å få foten på ballen.

I det 55. minutt ble et Ondrasek-innlegg slått slått ut i feltet av keeper Elvis i Olimpija-buret. Heldigvis for bortelaget, var det en grønn- og hvitkledd som fanget andreballen.

Mot slutten av omgangen var det to lag som var veldig forsiktige, ettersom en scoring ville betydd exit fra europacupen.

En brukbar mulighet kom på overtid. Ole Martin Årst vendt seg i sekstenmeteren, men skuddet ble blokkert av Olimpija-forsvaret.

Og det var Årst som kom til muligheter nå. I det 97. minutt: Han fikk dratt til like utenfor sekstementeren, men ballen gikk et par meter utenfor.

I det 108. minutt fikk en Olimpija-forsvarer klarert et innlegg rett foran Årst. Corneren benyttet Koppinen seg av, og stanget inn 1-0.

På overtid fikk TIL tildelt straffespark. Ole Martin Årst tok straffen, men satte den på utsiden av målet, dermed endte kampen 1-0 og avansement i Europa-Ligaen.

TILs beste var Miika Koppinen.    Dommer var Robert Malek fra Polen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (Kilde: Bladet Tromsø:)

Oppdatert: 26.07.2012