Tippeligaen 2012: Viking - Tromsø IL

Etter to gode måneder på Viking stadion, var det en heller tam og avventende start på oppgjøret mellom de to tabellnaboene Viking og Tromsø.
Og det var bare forsmaken på den nedturen som ventet for hjemmefansen.

Hjemmelaget hadde ballen mest de første minuttene, men det var først da Trond Olsen prøvde seg med
et skudd fra langt hold at publikum våknet.

Bare halvannet minutt senere kom Yann-Erik de Lanlay til kampens første, gode mulighet, men skuddet gikk rett på Tromsø-keeper Benny Lekström.

Effektive TIL
Tromsø virket ikke spesielt farlige innledningsvis, men etter 13 minutter fikk «gutan» full uttelling på sin første sjanse da Ruben Kristiansen
kom på et fint løp og lurte både de Lanlay og Håkon Skogseid.

Kristiansen slo ballen inn i feltet til måltjuven Ole Martin Årst, som vant duellen med Sigurdsson-vikar Christian Landu Landu
og satte ballen sikkert i mål bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein.

0-1-scoringen virket som en real kalddusj på Viking, som var ubeseiret på de siste sju kampene og som hadde gått gjennom
to måneder i eliteserien uten nederlag før søndagens kamp.

De mørkeblå framsto uvanlig tannløse den første halvtimen, og det var noe halvhjertet over det meste vikingene foretok seg.

Etter 27 minutter kom Viking til sin første halvsjanse siden baklengsmålet, men Trond Olsens forsøk endte med frispark for Tromsø.

Labert tempo
I det 38. minutt kom samme Olsen på et flott raid langs Vikings høyreside, men inne i boksen var det ingen som klarte å omsette det knallharde innlegget i scoring.
Per Mathias Høgmos menn hadde på sin side all verdens tid etter at de tok ledelsen 1-0, og var dyktige til å dra ned tempoet i kampen.

Det fikk keeper Benny Lekström til slutt unngjelde for da han fikk gult kort for å drøye tiden etter 41 minutters spill.
Tromsø, som tok sesongens første borteseier mot Hønefoss i forrige serierunde, var svært kompakte defensivt, og gjorde det vanskelig for
Viking å komme til åpenbare målsjanser. Dermed gikk bortelaget til pause med en ikke helt ufortjent ledelse.

Stanget mot muren
Gjestene gjorde ett bytte i pausen, da Hans Åge Yndestad kom inn for Hans Nordby, mens Viking fortsatte uforandret.

2. omgang fortsatte som den første. Viking fortsatt å stange mot Tromsø-muren, men angrep aldri med nok folk til at de
klarte å bryte gjennom. Feilpasningene florerte, og balltempoet og timingen var fraværende.

Tromsø lå stort sett med 11 spillere på egen banehalvdel når Viking hadde ballen, og tok få eller ingen sjanser framover på banen.

Utover i omgangen ble noe ampert på banen, noe som resulterte i to gule kort for Tromsø ved henholdsvis Serigne Modou Kara Mbodji og Ruben Yttergård Jenssen.

Store sjanser
Viking kviknet etter hvert til, og etter 59 minutters spill kom Johan Lædre Bjørdal til omgangens første store sjanse etter en god Viking-corner.
Tromsø-keeper Benny Lekström fikk imidlertid fingrene på ballen og slo den til et nytt hjørnespark for de mørkeblå, som klorte seg fast på Tromsøs halvdel

Etter 60 spilte minutter gjorde Viking-trener Kjell Jonevret sitt første bytte da André Danielsen erstattet Vidar Nisja på midtbanen.

Tromsø prøvde seg stadig på kontringer, og etter 67 minutter var de svært nære ved å få full uttelling da Ole Martin Årst kom seg løs
kom seg løs på høyrekanten og la inn til Thomas Drage som headet ballen knallhardt like på høyrekanten og la inn til Thomas Drage som headet
ballen knallhardt like over mål.

De mørkeblå ga seg ikke, og etter 77 minutters spill skulle det stått 1-1 da Veton Berisha headet like utenfor etter strålende forarbeid av, Trond Olsen og Trond Erik Bertelsen.

Åtte minutter senere forsøkte innbytter Bjørn Andersson seg med et frekt langskudd, men heller ikke denne gang ville det seg for Viking.

Dermed ebbet det ut med 0-1, og Tromsø klatret forbi Viking på tabellen, med én kamp mindre spilt.