Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Vålerenga IF

Tromsø kjørte over Vålerenga da hjemmelaget sikret tre poeng hjemme på Alfheim. To scoringer av Magnus Andersen og ett av Zdenek Ondrasek sendte TIL til tredjeplass og forbi Vålerenga på tabellen. Mohammed Fellah reduserte for Vålerenga fem minutter før slutt.

TIL var best i åpningsminuttene på Alfheim og var farlig frempå allerede etter to minutters spill da Steffen Nystrøm skjøt like utenfor mål fra omtrent 12 meters hold.

To minutter senere fikk Nystrøm nok en sjanse til å sende TIL opp i ledelsen, men alene med keeper gikk Nystrøms skudd rett på Lars Hirchfeld, som dermed fikk klarert ballen til corner.

Tafatte Vålerenga.

Da kampuret viste drøye 11 minutter var «Gutan» nok en gang farlig frempå. Denne gangen var det Kara som hadde muligheten til å bokføre sin tredje scoring for sesongen, da headingen hans etter en corner gikk like over mål.

Først drøye kvarteret ut i kampen klarte gjestene fra Oslo å spille seg inn på TILs banehalvdel. Til tross for at de kom til et par avslutninger, maktet de ikke å skape noe som kunne minne om en målsjanse.

To kjappe fra hjemmelaget.

I det 29 minutt fikk endelig hjemmelaget betalt for sin gode innsats da Nystrøm la inn til Zdenek Ondrasek, som på halv volley satte ballen sikkert i lengste hjørne fra omtrent 14 meters hold.

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn to minutter før publikum på Alfheim fikk mer å juble for da Magnus Andersen plukket opp en forferdelig tversoverpasning fra Dawda Leigh og banket inn TILs andre mål for kvelden med et kjempeskudd fra like utenfor 16-meteren.

Mer skjedde det ikke i 1. omgang, og dermed kunne TIL gå til pause med en fortjent ledelse.

Ut i hundre.

Også etter hvilen var det hjemmelaget som startet best. Det skulle da heller ikke gå mer enn fire minutter av 2. omgang før TIL hadde muligheten til å øke ledelsen til 3-0. Da ble nemlig Ondrasek spilt gjennom av Nystrøm. Førstnevnte klarte imidlertid ikke å overliste Hirschfeld, som med en god inngripen fikk slått ballen til corner.

Det skulle likevel ikke gå mange minutter før TIL fikk sin tredje scoring i kampen da Magnus Andersen noterte seg for sin andre scoring for kvelden i det 54. minuttet. Det målet kom etter et glimrende oppspill på venstresiden, hvor blant annet Saliou Ciss og Thomas Drage var sterkt involvert.

Redusering for VIF.

Heller ikke i 2. omgang var det mye som stemte for Vålerenga, som så ut til å ha evig nok med å forsvare seg.

I stedet fortsatte TIL å presse dem bakover på banen, noe som blant annet resulterte i den ene corneren etter den andre, samt flere halvsjanser for hjemmelaget.

I det 86. minuttet, egentlig litt ut av det blå, reduserte Vålerenga til 3-1 ved Mohammed Fellah. Den scoringen kom ett minutt etter at Fellah ble byttet inn for Marcus Pedersen, da Vålerenga-spilleren satte ballen i nettaket fra skrått hold, like innenfor 16-meteren.

Scoringen kom imidlertid for sent til at gjestene fikk til en ordentlig sluttspurt, og dermed tok TIL en sikker og velfortjent seier hjemme på Alfheim.

TILs beste var Magnus Andersen.   Dommer var  Tommy Skjerven.