Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Sogndal

Det var imidlertid gjestene fra Sogndal som åpnet best på Alfheim stadion. Det var tydelig at de hadde bestemt seg for å gå offensivt ut og presse TIL langt tilbake på egen banehalvdel, noe de delvis lyktes med. De maktet likevel ikke å skape virkelig trøbbel for TIL-forsvaret.

TIL på sin side fikk til lite i åpningsminuttene, mye på grunn av at det florerte med feilpasninger innad i laget. Da stadionuret viste 11 minutter hadde imidlertid TIL en gylden mulighet til å gå opp i ledelsen, etter at Hans Åge Yndestad sendte av gårde en suser av et skudd fra skrått hold. Heldigvis for Sogndal fikk en av spillerne en fot på skuddet, slik at ballen ble klarert ut til corner.

Nær scoring

Etter Yndestad sitt skuddforsøk, virket det som TIL våknet mer til liv, noe som resulterte i flere nestensjanser foran Kenneth Udjus i Sogndal-målet. Sogndal på sin side fortsatte å være en trussel for TIL, og spilte seg blant annet til flere dødballmuligheter.

TILs første skikkelige målsjanse i kampen kom etter 24 minutters spill. Hans Norbye fosset da fremover i banen, og slo et presist innlegg inn i feltet som Magnus Andersen var centimetere fra å stusse i mål fra første stolpe.

Deretter gikk det ikke mange minutter før nevnte Andersen igjen hadde muligheten til å sende TIL i ledelsen. Da han fikk servert ballen fra Thomas Drage, bredsidet nemlig kantspilleren ballen like utenfor mål, fra omtrent 11 meters hold.

Stolpen sto i veien

Mot slutten av omgangen var det ingen tvil om at ”Gutan” virkelig hadde festet grepet om kampen. Sogndal, som åpnet friskt, fikk nemlig til mindre og mindre ettersom klokka gikk.

For TIL derimot var både Steffen Nystrøm og Zdenek Ondrasek svært nær scoring. Kampens aller største sjanse var det Nystrøm som brente 42 minutter ut i kampen, da han fra én meters hold klarte å heade ballen i stolpen og ut. Dermed sto det, svært ufortjent, 0 – 0 etter halvspilt tid.

Sendte TIL i ledelsen

Etter hvilen fortsatte TIL å dominere kampen totalt. ”Gutan” klarte imidlertid ikke å spille seg til de store målsjansene, slik de gjorde mot slutten av 1. omgang. Først etter 57 minutters spill ble det skikkelig farlig, da Kara var nær å heade TIL i ledelsen etter en corner. Heldigvis for Sogndal fikk Kenneth Udjus slått ballen over mål.

Etter 65 minutter satt endelig ballen i mål for ”Gutan”. Zdenek Ondrasek var nemlig sikker som banken da han skjøt ballen i lengste hjørnet like utenfor 16-meteren. Scoringen kom etter nydelig forarbeid av Hans Norbye, som la et presist innlegg til ”Kobra”, etter først å ha forsert langs høyresiden, og deretter lurt av en Sogndal-forsvarer. Dermed fikk de 3.950 tilskuerne som hadde tatt veien til Alfheim stadion endelig noe å juble over.

Udyktig foran mål

Da stadionuret viste 78 minutter trodde hele Alfheim at TIL skulle doble ledelsen. På uforklarlig vis klarte imidlertid Magnus Andersen å heade ballen i nettveggen, i stedet for i mål, fra kloss hold. Dermed brant høyrekanten sin tredje store sjanse for kvelden.

Stort mer skjedde det ikke i kampen, før tre minutter på overtid, da Gustav Valsvik sendte Sogndal til himmels da han satte ballen i mål bak Marcus Sahlman, etter mye klabb og babb i feltet. Dermed endte det med poengdeling på Alfheim stadion.

TILs beste var Hans Norbye.   Dommer var Trygve Kjensli fra .

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 07.07.2012