Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Sandnes Ulf

Anført av en strålende Ruben Yttergård Jenssen vant «Gutan» lett søndag.

Hjemme på «Fort Alfheim» synes Tromsø å være utilnærmelig og står nå med tre seirer av tre mulige. Grunnlaget for seieren ble lagt etter en svært solid førsteomgang.

Hjemmelaget tok umiddelbart kommandoen fra start, og Zdenek Ondrasek åpnet scoringsballet etter åtte minutter. Tsjekkeren ble sendt gjennom av Thomas Drage.

Straffe

Selv om Bo Andersen var på ballen, trillet den inn til 1-0-ledelse. Ti minutter senere var «kobraen» Ondrasek igjen på hugget. Tsjekkeren ble felt innenfor 16-meteren, og Thomas Drage satte sikkert inn 2-0 på straffe. På tampen av omgangen var Vegard Aanestad uheldig og satte hodet på et Thomas Drage-innlegg til 3-0.

Både tempo og kvalitet dalte betraktelig utover i annenomgangen, og gjestene skapte flere nesten-sjanser. Ufortjent var det derfor ikke da innbytter Fredrik Thorsteinbø vakkert headet inn 3-1-reduseringen kvarteret før slutt.

Sandnes Ulf hadde flere tilløp, spesielt på dødballer, men det ble med det ene målet for rogalandslaget.

Tromsø gjester Rosenborg på Lerkendal, mens Sandnes Ulf tar imot Stabæk i neste eliteserierunde.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.    Dommer var Trond Ivar Døvle.

Lykkelige TIL-gutter etter gevinst over Sandnes Ulf.

Oppdatert: 15.04.2012