Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Rosenborg BK

Det var duket for en tøft oppgjør i Tromsø, mot et lag som ikke har tapt på hjemmebane så langt denne sesongen.

Men Rosenborg har heller ikke tapt på bortebane og fikk den best mulige starten da en presset Markus Henriksen fikk med seg ballen utenfor Tromsøs 16-meter, og sendte ballen til Daniel Fredheim Holm som brukte styrke, holdt unna en motspiller, spilte vegg med Mikael Dorsin før han sesatte ballen under Sahlman fra 10 meter.

De neste ti minuttene dominerte Rosenborg, før Tromsø kom mer inn i kampen og fikk skapt et par halvfarligheter. Men etter 25 minutter gjorde en feilpasning at Rade Prica fikk ballen på 16-meter og ble dratt ned i skuddøyeblikket. Dommeren lot det passere.

Utover i omgangen hadde lagene ballen like mye, men Rosenborg var mer agressive, spesielt med en midtbane som aldri ga Tromsø fred. RBK fikk flere gode brudd og holdt på å spille seg gjennom TIL-forsvaret flere ganger, men manglet det siste lille stinget foran mål. Tromsø spilte ofte opp på Ondrasek, men han ble effektivt tatt ut av Rønning, og til pause sto det fortsatt 0-1 på Alfheim.

Per Mathias Høgmo gjorde to bytter i pausen og Tromsø kom mye mer med i andre omgang. Markus Henriksen skapte den første store muligheten da han kom alene med keeper etter fem minutter, men valgte å forsøke å spille til Prica i stede for å avslutte selv og en TIL-forsvarer brøyt angrepet.

Men det var Tromsø som styrte i starten av den andre omgangen. Rosenborg ble til tider presset langt bakover og i motsetning til i første omgang slet Rosenborg med å få presset ballfører skikkelig. Etter 69 minutter førte det til at Magnus Andersen litt for enkelt fikk sende en stikkpasning gjennom til Zdenek Ondrasek som flikket ballen ned i langhjørnet bak Örlund og det sto 1-1.

Kampen jevnet seg ut etter målet, men det var hjemmelaget som fortsatt skapte de aller største mulighetene. Rosenborg fikk flere gode kontringsmuligheter, men ikke kvalitet nok i den siste pasningen. Et par skuddmuligheter ble det, men de traff oppofrende TIL-spillere. De presise sistepasningene var det Tromsø som sto for og fire minutter før full tid slo Andersen en hard ball gjennom feltet, som gikk både forbi RBK-forsvarerne og Örlund før Drage var centimetre fra å få foten på ballen foran det åpne målet. Dermed endte det med poengdeling på Alfheim.