Tippeligaen 2012: Sogndal - Tromsø IL

Lite ville seg for et Tromsø-lag som i annen omgang hadde kontroll på kampen, men ikke maktet å få hull på byllen.
Sogndal hadde åpnet friskt og klarte å ri av stormen etter hvilen.
Det er deilig med en ny trepoenger. Alle sto på hele kampen og løp «ræva» av seg,
utbrøt Sogndal-kaptein Per Egil Flo overfor TV 2.
Over to måneder var gått siden forrige seier – 3-1 over Stabæk 15. juli. Lettelsen var enkel å spore hos alle i Sogndal-leiren.
Helt ubeskrivelig. Seieren i dag var en kjempejobb av hele laget og støtteapparatet. Vi har hatt en god uke,
og jeg håper dette kan være et vendepunkt for oss, sa assistenttrener Håvard Flo.

Uheldig Ciss
Kampens eneste mål kom da Ørjan Hopen ble spilt fri i Tromsø-feltet etter 17 minutter. Venstrevingen slo inn mot Ulrik Flo,
men foran ham sto Ciss, som var uheldig da han skled ballen i eget nett.
Tidligere i kampen hadde Sogndal-spiss Ricardo Santos misbrukt to brukbare scoringssjanser.
TIL produserte bare én god mulighet før pause. Remi Johansen skjøt like utenfor fra 16 meter etter å ha herjet med Sogndal-forsvaret.

Gjestene tok over kampen de siste 10 minuttene av første omgang, men uten å være særlig farlig.
Vi kom ikke veldig godt i gang. Sogndal ledet fortjent til pause. Annen omgang var bra av oss, og vi hadde nok sjanser til å klare
både uavgjort og seier, men vi var ikke gode nok i boksen, sa Tromsø-trener Per-Høgmo.

– Fortsatt medaljesjanse
For etter hvilen kom et friskt Tromsø-lag ut av garderoben og startet umiddelbart å trykke Sogndal bakover.
Det skapte målsjanser, men også kontringer for Sogndal. Vertene hadde blant annet to baller i tverrliggeren.
Tromsø var nærmest da Alexandar Prijovic headet like utenfor etter 71 minutter, men også mot slutten var «Gutan» centimetere fra scoring.
Det er et paradoks at vi var effektive og scoret fem sist, mens vi ikke var det i dag og tapte poeng på det,
sa Høgmo, som likevel mener at medaljekampen ikke er over.
Det avgis poeng hele veien, og mulighetene er der. Vi har åtte kamper og 24 poeng igjen å spille om.