Tippeligaen 2012: Odd Grenland - Tromsø IL

TIL-jubel etter Hans Norbyes scoring.

Tromsø åpnet sterkest og hadde ballen mye de første minuttene. Og i det 4. minutt kom kampens første sjanse. Thomas Drage kom seg til dødlinja og slo ballen ut i feltet. Thomas Kind Bendiksen var først på ballen, men avslutningen hans ble blokkert av en forsvarsspiller.

Tre minutter senere forsøkte Magnus Andersen seg fra distanse, men skuddet gikk et par meter utenfor.

Etter 9 minutters spill viste Ruben Yttergård Jenssen frem venstreslegga fra langt hold, men heller ikke denne gangen gikk skuddet innenfor stolpene.

I det 11. minutt kom kampens første mål: Tromsø vinner en corner fra høyre. Thomas Drage skrur ballen inn foran mål og høyest i lufta rager Kara som stanger ballen hardt ned mot bakken. Ballen går via en Odd-forsvarer og inn. Kraftfull scoring fra TILs midtbanestjerne.

Odd virket paralyserte i denne perioden, og verre skulle det bli.

For i det 12. minutt tar høyreback Hans Norbye med seg ballen inn i mellomrommet, ser opp og kliner ballen helt nede i stolperota. 0-2! Tromsø hadde vært klart best, og allerede var de på god vei mot seier.

Nær 3-0

Etter 19 minutters spill klarte Snorre Krogsgård å rive seg løs og fyre av et skudd, men fra 20 meter hadde Marcus Sahlman god kontroll.

Midtveis i første omgang begynte kampen å jevne seg ut. Tempoet ble lavere og hjemmelaget kom mer med i kampen.

Etter 33 minutter holdt TIL på å øke til 3-0, men Zdenek Ondraseks markkryper gikk et par centimeter utenfor stolpen. Godt forsøk av spissen.

Både Morten Fevang og Zdenek Ondrasek fikk seg kraftige smeller før pause, men begge to klarte å fortsette kampen etter litt medisinsk behandling.

Andre omgang startet rolig og det tok over ti minutter før vi fikk en ordentlig avslutning mot mål, men Simen Brennes skudd gikk nokså ufarlig på feil side av stolpen.

Etter 68 minutters spill slo Simen Brenne et godt innlegg inn i boksen i retning Snorre Krogsgård. Unggutten hadde ikke enkle arbeidsforhold der inne, men fikk allikevel kastet seg frem og headet ballen mot mål. Dessverre for Odd gikk headingen en liten meter over tverrliggeren.

Odd tok over

Odd gjorde et par justeringer utover i andre omgang og tok stadig mer over initiativet i kampen, og etter 76 minutter ble Tromsø straffet for at de hadde latt Odd begynne å dominere.

En fantastisk crosspasning fra Jone Samuelsen traff Sondre Krogsgård ute på høyre. Krogsgård nølte ikke og hamret et duppende innlegg inn foran mål. Herolind Shala gikk i duellen med keeper Marcus Sahlman og forstyrret han nok til at ballen bare ble stusset videre bakover i feltet. På bakre stolpe lurte Frode Johnsen, og fra kloss hold dyttet han ballen over linja. Odd hadde redusert.

Etter reduseringen fikk Odd blod på tann og startet en sluttspurt. Hjemmelaget fikk sjansen på dødball i farlig posisjon flere ganger, men slet med å komme til avslutning.

Men i det 88. minutt kom utligningen.

Et langt innkast fra venstre blir stusset på første stolpe. På bakre stolpe lurer Simen Brenne, og da ballen faller perfekt ned foran midtbanespilleren, banker han den enkelt i mål fra et par meters hold. Det så ikke mulig ut etter en times spill, men nå gikk det mot poengdeling i Skien.

TILs beste var Kara Mbodj.    Dommer Tom Harald Hagen fra Grue.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:ITromsø).

Oppdatert: 05.05.2012