Tippeligaen 2012: Molde - Tromsø IL

- Kjipt, men Molde vinner fortjent.

Det sier spiller Ruben Yttergård Jenssen til TV2 etter kampen. 3-2 ble resultatet mellom Molde og TIL.

Scoringer av Jo Inge Berget, Davy Claude Angan og Even Hovland snudde det hele til blå jubel i Molde. Det skjedde etter en førsteomgang der Hovland hadde bommet defensivt da Zdenek Ondrasek sendte TIL i føringen.

Saliou Ciss slo inn til spissen, som fikk en grei jobb da Hovland feilvurderte. Tsjekkeren viste målteft da han lurte stopperen og sendte nordlendingene i føringen.

Men bråket rundt manager Ole Gunnar Solskjær var glemt da tittelforsvarer Molde inviterte til festfotball etter hvilen. Angan og Berget var sentrale for et meget offensivt lag. Etter 50 minutter slo Joshua Gatt flatt inn foran mål. Verken Angan eller Tromsø-keeper Benny Lekström fikk tak i ballen, men i feltet ventet Berget og utlignet enkelt.

Samme mann var arkitekt da toppscorer Angan sendte vertene i føring i kampens 57. minutt. En god pasning ble tatt elegant ned av Berget og sendt videre. Angan var ikke mye dårligere da han rundlurte Fredrik Björck og hamret inn    2-1.

Hovland fikk gjort opp for 0-1-målet på en god Magne Hoseth-corner etter 68 minutter. Sogningen kriget seg fram i feltet, stanget inn 3-1 og trygget tre poeng for Molde. Remi Johansens redusering på et flott frispark la dermed ingen demper på festen.

Seieren gjør at Molde ligger kun ett poeng bak serieleder Strømsgodset etter 11 kamper.

Vertene kunne også scoret flere mot slutten av kampen. Blant annet hadde Knut Olav Rindarøy et treff i stolpeverket. Alt i alt var Tromsø heldige som slapp unna med tomålstap.

Molde fikk god hjelp av at Tromsøs midtbaneanker Kara Mbodji ble utvist etter 65 minutter. Han fikk to gule kort for flere taklinger mot Molde-spillere på kort tid.

TILs beste var Hans Julius Norby.     Dommer var Tom Harald Hagen fra Grue IL.

Oppdatert: 23.05.2012