Tippeligaen 2012: Haugesund FK - Tromsø IL

FK Haugesund klarte heller ikke i sitt ellevte forsøk i eliteserie-sammenheng å ta alle poengene mot Gutan.

HAUGESUND - TROMSØ 1-1:

Gjestene fra Tromsø var initiativtakerne i åpningsminuttene på Haugesund stadion. Sjansene uteble, men Høgmos menn stod for pasningspresisjonen og de riktige bevegelsene, før vertene våknet noe idet kampen rundet ti minutter.

Svenske frekkiser

Haugesunds Maic Sema gjørde det da vanskelig for Trømsø-keeper Marcus Sahlman ved to anledninger. Den dribleglade svensken slo to hjørnespark med bare et minutts mellomrom, og ved hjelp av nøyaktighet og bra med medvind måtte Sahlman bruke alle sine cm på å stoppe FKH-spillerens s skuddforsøk(!).

Foruten to også greie avslutninger fra Haugesunds toppscorerduo på topp, Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund i det 28. og 31. spilleminutt, var det lite som hendte inne i lagenes sekstenmetere før pausesignalet lød fra dommer Tommy Skjerven.

Kara og Yttergård Jensens på Tromsø-midtbanen fikk overraskende mange ganger strø baller til offensive og løpsvillige backer og indreløpere i innleggsposisjon, uten at hjemmelaget klarte å henge med. En kombinasjon av lite medspillere inne i boksen og unøyaktigheter gjorde imidlertid at innleggene aldri ble omgjort til farligheter foran Per Morten Kristiansen i FKH-buret.

Spissduo med scoringsgaranti.

Om førsteomgangen var fattig på målsjanser, skulle både hjemme- og bortepublikummet raskt få noe å juble for i starten av del to.

Alexander Søderlund og Tromsø-forsvarer Fredrik Björck var idet 51. minutt i hodeduell på midtbanen etter et langt oppspill mot kraftspissen. Søderlund brukte nettopp muskler og vant luftkampen, snappet selv opp ballen og fikk spilt til makker Djurdjic, som alene med keeper og fra 10-11 meter skjøt de helhvite i ledelsen. Dette var serberens niende scoring for sesongen.

Pappa torsdag – scoring i dag.

Åtte minutter senere fikk bortelagets høyreback og nybakte småbarnsfar, Hans Norbye, storme uhindret mot FKHs sekstenmeter.

Da det gjenstod vel tjue meter av banehalvdelen viste Nordbye ekstrem skuddteknikk og hvordan man avslutter med strak vrist. FKHs Kristiansen var etter ballen med hanskene, men hadde ingen mulighet til å endre ballens retning og måtte konstatere at årets hardeste skudd på Haugesund stadion hadde ført til utligning for ”Gutan”, og nok en hendelse i uke 26 som Nordbye kunne juble over.

Status quo.

Med en scoring til hvert av lagene falt kampen tilbake i samme spor den hadde før nettsusene.

Begge lag gjorde spillerbytter i forsøk på å vippe kampen i sin favør. Høgmo gav blant annet Thomas Drage sjansen da han erstattet Remi Johansen i litt over en halv time.

I sluttminuttene var det hjemmelaget som hadde de fleste avslutningene mot mål, uten å være veldig farlige.

Kveldens kamp endte, som i tilsvarende oppgjør i fjor, med 1-1.

FK Haugesund klarte heller ikke denne gang å ta skalpen på laget fra Nordens Paris.

TILs beste Hans Norbye.   Dommer var Tommy Skjerven.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 01.07.2012