Cup NM 3.runde 2012: Tromsø IL - Tromsdalen UIL

Tromsø tok ingen sjanser på at cupbomben skulle smelle på Alfheim og stilte med et tilnærmet toppet mannskap mot Tromsdalen onsdag kveld. Men hjemmefavoritten måtte jobbe hardt og lenge mot motstanderen fra Adeccoligaen. Tromsø dominerte store deler av 1. omgang, men maktet ikke å få hull på den berømte byllen.

Dermed kunne 1.156 tilskuere i regnværet på Alfheim se lagene gå til pause på stillingen 0-0.

Overkjøring i 2. omgang

Etter hvilen var det tydelig at hjemmelaget hadde fått klar beskjed fra trener Per-Mathias Høgmo. Tromsø gikk ut i hundre og det tok kun tre minutter før scoringen kom i form av et velplassert skudd fra Ruben Yttergård Jenssen fra like innenfor 16-meterstreken.

Et knapt kvarter senere kom scoring nummer to da Zdenêk Ondrásek headet ballen i mål etter litt frem og tilbake i feltet etter en corner. Og det var en ny corner som var foranledning for den neste scoringen, som kom kun få minutter etterpå da Fredrik Björk stanget inn 3-0.

Scoret mot gamleklubben

Etter den scoringen var det tydelig at Tromsø var godt fornøyde og tempoet i kampen roet seg en god del. Tromsø gjorde flere bytter, blant annet kom tidligere Tromsdalen-spiller Vegard Lysvoll inn for Ondrásek.

Og det er tydeligvis fra sine egne man skal ha det ettersom Lysvoll økte til 4-0 etter 87 minutters spill, dog uten å feire betydelig av respekt for sin tidligere klubb.

Det var blant det siste som skjedde i kampen og etter 90 minutter kunne Tromsø innkassere en fortjent 4-0 seier.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.   Dommer var Trond Ivar Døvle.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).