UEFA Europa League 2.kvalikkrunde 2011: Tromsø IL - Paksi SE

TIL og Mos nede for telling.

TIL ydmyket av ungarske Paksi

Paksi vant 3-0 mot et tafatt TIL-lag på Alfheim, og knuste dermed Gutans håp om et nytt Europa-eventyr.

Men i begynnelsen så det lovende ut. TIL hadde 1-1 og bortemål fra den første kampen. Returkampen skulle derimot vise seg å ikke være den spaserturen mange trodde det skulle bli.

TIL tok likevel tak i kampen fra starten av.

Allerede etter 10 minutter fikk Gutan en enorm sjanse. Thomas Drage slo inn fra venstre. Innlegget traff Steffen Nystrøm som avsluttet på volley fra to meters hold, men dessverre traff han rett på målvakten.

Så fulgte en lang periode hvor TIL beholdt initiativet og produserte corner på corner.

Måløst til pause.

Etter hvert kunne det likevel virke som om Paksi begynte å finne ut av TILs spillestil og kampen ble jevnere med småsjanser til begge lag.

TIL forsøkte seg med liten innspurt før pause, men kampen ebbet likevel ut med 0-0 og målløst til pause på Alfheim.

På dette tidspunktet var TIL fortsatt videre i Europaligaen etter bortemålet fra Ungarn.

Dobbel kalddusj.

Seks minutter ut i andre omgang var Paksi farlig frempå. Robin Malmkvist feilberegnet på en corner. Ballen passerte over svensken og slo i bakre stolpe og ut igjen i feltet.

Bare ti minutter senere var det duket for scoring på Alfheim. Men dessverre for hjemmelaget var det ungarerne som var først ute.

Paksi sendte en lang ball opp mot Tamas Kiss. Fredrick Björk kom først på ballen, men sendte den over keeper og i egen stolpe. Returen satte Kiss via den andre stolpen og i mål.

Snaue tre minutter senere doblet Paksi. István Sipeki slo ballen over forsvaret, og i bakrommet lå Daniel Bode. Han fikk med seg ballen og satte den forbi Malmkvist og inn via stolpen.

Høgmo tok grep.

Per Mathias Høgmo tok grep. Byttet ut både Mos og Magnus Andersen i løpet av kort tid. Inn kom Mo og Simen Stamstø Møller. Knappe 10 minutter hadde Steffen Nystrøm forlatt banen til fordel for Remi Johansen.

TIL forsøkte å etablere et nytt press, men med relativt lite hell. Halvsjanser til Mo, Stamstø Møller og Johansen førte ikke frem.

Så skjedde det som så ofte skjer i det et lag presser for å komme seg inn igjen i kampen: Det blir mål motsatt vei.

TIL-forsvaret var virkelig i det gavmilde hjørnet etter 77. min. Saliou Ciss skulle spille til egen keeper, men sleivet stygt. Tamas Kiss sa takk skal du ha, begynte plukket opp den løse ballen og banket den inn nede ved stolperota.

På dette tidspunktet begynte publikum å forlate Alfheim.

Mo med muligheter.

Mo fikk så to muligheter til å vise hva han var laget av, men resultatet ble likevel ingen mål i protokollen.

Først på en stupheading fra kloss hold etter innlegg fra Remi Johansen i det 81. minutt. På mystisk vis klarte Mo likevel å sette ballen utenfor.

Minuttet senere skjøt samme spiller fra rundt 16 meter, men med ryggsekken godt fastspent gikk skuddet høyt over.

Ydmykende opptreden.

Deretter fulgte noen ytterlige halvsjanser for TIL, men det var tydelig at håpet om avansement ikke lengre var tilstede.

Noe dommeren også innså da han la til kun to minutter, før han blåste av en ydmykende opptreden for Gutans del.

Dett var dett. Intet Europa-eventyr for Gutan i høst.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.   Dommer var Yunus Yildirim fra Tyrkia.

Utarbeidet av Per Salomonsen.       (Kilde: Nordlys:)

Oppdatert: 21.07.2011