UEFA Europa League 2.kvalikkrunde 2011: Paksi SE - Tromsø IL

Torsdagens oppgjør i Ungarn endte 1-1.

TIL tok ledelsen etter 26 minutter ved Magnus Andersen, etter flott forarbeid og innlegg av Hans Norbye. Etter en jevn start, hvor TIL slet med pasningsspillet sitt, kom de mer med etter scoringen og tok over banespillet frem mot pause.

Utligningen kom i det 57. minutt ved Gábor Vayer. Vayer ble spilt alene igjennom, rundet keeper Robin Malmkvist og satte ballen kontat i nettaket.

Fire minutter senere hadde TIL to store muligheter på rappen Mos Abdellaoue kom alene igjennom fra skrått hold, men keeper fikk avverget til corner. På den påfølgende corneren var det kun en lang tå som hindret Fredrik Bjørck fra å hamre ballen i mål.

Ingen av lagene fikk det til å sitte på motstanderens banehalvdel den siste halvtimen, men alt i alt må TIL være fornøyd med 1-1 borte, og det som kan vise seg å bli et viktig bortemål.

Slik var kampen:

1. min: Kampen er i gang på Sostoi Stadion.

11. min: Saliou Ciss forsøker seg med et skudd fra 25 meter, men Paksi-keeper Norbert Csernyánszki plukker enkelt ned skuddet. TILs beste mulighet så langt.

Det meldes om en jevn åpning i Ungarn.

18. min: Paksi får slått en god corner og en heading fra en ungarer blir klarert av Ciss.

23. min: Dommeren blåser av for en vanning av det ungarske gresset. Paksi har tatt mer over, mens TIL sliter med presisjonen.

26. min: 0-1! Hans Norbye sender av gårde et innlegg, Magnus Andersen scorer. Flott angrepsfotball fra hurtige Norbye, som gir Andersen en enkel jobb med å sende bortelaget i føringen.

38. min: TIL har god kontroll nå. Pasningene sitter bedre. Hans Åge Yndestad kommer til et bra innlegg, men keeper plukker ned ballen.

Pause: 0-1 til TIL. Tromsø scoret på sin første sjanse i kampen og opprettholder dermed effektiviteten på bortebane i e-cupen. Slet de første 20 minuttene, men har etter det hatt full kontroll på et godt ungarsk lag.

46. min: Kampen er i gang igjen. TIL starter med ballen.

51. min: Thomas Drage ligger nede etter en duell med en Paksi-spiller. Holder seg til ryggen og blir hentet ut av banen med båre. Steffen Nystrøm kommer inn.

57. min: 1-1! Gábor Vayer blir spilt alene igjennom. Han runder Malmkvist og setter ballen kontat i nettaket. TIL har to mann på streken, men klarer ikke å avverge.

61. min: TIL med gigantisk dobbelsjanse! Først er det Mos Abdellaoue som kommer alene igjennom fra skrått hold, men keeper får avverget til corner. På den påfølgende corneren er det kun en lang tå som hindrer Fredrik Bjørck fra å hamre ballen i mål.

66. min: Steffen Nystrøm har fått en finger ute av ledd og må ut til behandling. Er tilbake på banen nå.

68. min: Gult kort til Ciss. Feller en Paksi-spiller. Hjemmelaget har frispark fra 17 meter, i en meget god posisjon.

69. min: Frisparket går rett i muren og det påfølgende forsøket 20 meter over Malmkvists mål.

75. min: Yndestad ser ut til å slite med en skade i låret, og har ved et par ganger blitt fraløpt på sin kant. Uten at det har resultert i noen store målsjanser.

78. min: Corner til Paksi etter Yndestad-blokk.

80. min: Mos ut, Simen Møller inn. Rett før det fikk Gabor Vayer gult kort for å ha klippet ned Hans Norbye på en kontring.

83. min: Ciss ligger nede etter nok en stygg takling fra en Paksi-spiller.

89. min: Frispark til TIL ute på kanten. Blir enkelt fanget av Paksi-keeperen.

Slutt: Kampen er ferdig. Det ender 1-1 og TIL får med seg et viktig bortemål tilbake til Tromsø.

TILs beste var Hans Norbye.   Dommer var Joao Carlos Santos Capel fra Portugal.

Utarbeidet av Per Salomonsen. (Kilde: Bladet Tromsø.)

Oppdatert: 15.07.2011