UEFA Europa League 1.kvalikkrunde 2011: FC Daugava - Tromsø IL

Her samles "Gutan" før kampen.

FC DAUGAVA - TROMSØ 0-5: Men det skal sies at kampen startet trått for begge lagene. Mens regnet pøste ned var det ikke mye som minnet om festfotball de første 25 minuttene.

Men i det 26. spilleminuttet ble det imidlertid fart på sakene da Remi Johansen satt inn kampens første mål.

Gode sjanser.

Etter scoringen handlet det aller meste om TIL.

Kun fem minutter etter Johansens scoring la Mos ballen tilbake til Magnus Andersen som smalt inn 2-0 fra 10 meter. Stillingen sto til pause, og TIL kunne gå til pause etter en veldig god omgang på bortebane i Europa.

- De ga opp etter 2-0 og det var perfekt for oss. Da fikk vi hvilt oss i denne kampen og ikke slite oss ut siden vi har kamp igjen på mandag, sier Hans Åge Yndestad etter kampslutt.

Pangåpning.

Da begge lag sto klare for å sparke i gang 2. omgang var det bare en mann som manglet. Hva dommeren brukte tid på i garderoben vites ikke, men at han var der for lenge er ingen hemmelighet.

Dommerens lange pause så derimot ikke til å påvirke TIL som allerede etter 57. sekunder satt ballen i mål.

Magnus Andersen kom seg løs på høyrekanten, slo inn til Thomas Drage som sendte ballen videre til dagens kaptein Ruben Yttergård Jenssen. Fra åtte meter hadde kapteinen ingen problemer med å sette ballen forbi Daugavas sisteskanse.

Klassescoring.

Etter 53. minutters spill sa hjemmelagets toppscorer, Mamuka Ghonghadez takk for seg. Ikke rart med tanke på at han ikke fikk til noe som helst.

TIL fortsatte trykket. I det 59. minutt setter Magnus Andersen inn sitt andre mål for dagen.

Mens Mohammed Ahamed Jama velger å avslutte scoringsballet med en perle av et brassespark etter 71. minutter.

Så går luften fullstendig ut av det latviske laget, og TIL får dermed trille ball siste del av omgangen.

Sterkt resultat.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo var godt fornøyd etter kampen.

- Det er et sterkt resultat. Vi gjorde dem dårlige. Samtidig må vi ikke ta av. Vi må ta dette for det det er selv om det er et latvisk topplag. Vi spiller dem totalt ut, og de blir bare løpende i mellom, forteller han.

7. juli går returkampen av stabelen på Alfheim. Høgmo lover at dagens resultat ikke vil påvirke dem.

- Det er et veldig greit resultat med tanke på hjemmekampen hvor vi kan stille med et litt annet lag. Likevel skal vi ta kampen seriøst, og vinne.