Tippeligaen 2011: Viking - Tromsø IL

Kjempemål av Mos reddet nok ikke dagen.

TILs assistent trener Agnar Christensen var alt annet enn fornøyd etter TILs første omgang i Stavanger, og TIL treneren hadde god grunn til å fortvile.

TIL-laget virket tungt og "gutan" klarte ikke å få til passningsspillet som har vært varemerket sålangt i årets sesong. Viking på sin side var virkelig i siget i denne omgangen og presset TIL-spillerne over hele banen.

Det var derfor ikke noen overraskelse at laget fra Stavnger gikk opp i ledelsen etter ni minutter. De Lanlay får tilbake sin egen corner, og kommer seg nok engang ned til dødlinja. Denne gangen finner innlegget hans midtstopper Björn Andersson som styrer ballen enkelt i mål.

TIL klarer ikke å løfte seg etter målet, og det er forsatt Viking som styrer spillet. Etter 25. minutter smeller det igjen på Stavanger Stadion. Kanonmål fra Viking. King Gyan med volleyscoring fra 20 meters hold, etter drømmetreff. Sahlman er sjanseløs.

Etter målet tar TIL benken grep. Ut må debutant William Frantzen gå, og inn kommer Miika Koppinen. Ciss flyttes opp på midtbanen, mens Koppinen tar plass i midtforsvaret.

TIL kommer seg litt etter byttet, men klarer ikke å skape noen store sjanser før pausen. Dermed er det Viking som etter de første 45. minuttene kan gå til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

TIL bytter inn Sigurd Rushfeldt etter pausen, og får med en gang mer trykk fremover. Viking virker fornøyd etter den strålende 1. omgangen, og trekker seg lenger bak på banen i denne omgangen.

TIL tar mer over banespillet, men sliter fortsatt med å komme til de store sjansene. I det 84. minuttet lykkes endelig TIL foran mål, og hvilket mål av Mos. Mos lager årets mål til nå på Viking stadion. Etter et innlegg som ser ut til å være for langt, hiver han seg på rygg og brassesparker inn reduseringen helt oppe i krysset. Fantastisk av Mos.

TIL prøver å få utligningsmålet, men Viking klarer å ri av stormen. Dermed får TIL nok et bortetap, og den dårlige statistikken i Stavanger bare fortsetter.

TIL falt med dagens tap ned på 3. plass på tabellen, ett poeng bak Brann på andre, og seks poeng bak Molde på toppen.

TILs beste var Fredrik Bjørck.   Dommer var  Dag Vidar Hafsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 16.07.2011