Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Sarpsborg 08

Steffen Nystrøm med sitt første mål for TIL.

Men TIL får gå i 17. mai toget som serieleder i Tippeligaen

Det ble en fartsfylt og spennende 16. mai kamp mellom TIL-Sarpsborg 08 på et Alfheim i strålende sol.

Sarpsborg var kommet til Tromsø for å spille fotball, og de første 25. minuttene var det gjestene som dominerte både banespillet og sjansestatistikken.

Etter 21. minutter fikk Sarpsborg lønn for strevet. En nydelig slått corner fra Jo Nymo Matland blir enkelt headet i mål av Øyvind Hoås. Rett etter målet fortsetter Sarpsborg å presse TIL bakover på banen, og et frispark fra nevnte Matland er nær ved å suse inn i krysset minutter etter 1-0 scoringen.

TIL fikk summet seg, og det siste kvarteret av omgangen våkner endelig "gutan". Balltempoet økes, og Sarpsborg-spillerne begynner å merke kjøret. I det 37. minuttet utligner TIL. Mos kriger inne i feltet, og får til slutt pirket ballen i mål.

Andre omgang.

TIL har tydeligvis fått beskjed i pausen om å fortsette der de slapp på slutten av den første omgangen. "Gutan" tar tak fra første spark, og Sarpsborg sliter med å henge med. TIL produserer flere sjanser, men Sarpsborg forsvarer seg heltmodig.

Helt på slutten av kampen lykkes endelig TIL med å få uttelling. Steffen Nystrøm er våken i feltet til Sarpsborg og kriger inn ledermålet. Alle på Alfheim er sikre på at seieren er i boks, men Sarpsborg gir seg ikke. To minutter på overtid ruller de opp et flott angrep på TIL høyreside. Michael Røn kommer seg fri fra TIL-forsvaret og beiner ballen i mål fra 16 meter. Sarpsborg utligner og kan dermed dra hjem til 17. mai feiring med et strålende 2-2 resultat i bagasjen.

TILs beste var Tom Høgli.   Dommer var Svein Erik Edvardsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Tor Vadseth).

Oppdatert: 16.05.2011