Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Lillestrøm SK

"Mos" har nå scoret tre mål.

Eliteseriens mestscorende lag måtte gå målløs av banen da TIL sikret seg nok en hjemmeseier.

TIL åpnet best hjemme på Alfheim og presset gjestene fra Lillestrøm langt tilbake på banen de første minuttene. Etter hvert kom imidlertid LSK mer inn i kampen, uten at noen av lagene klarte å skape noen målsjanser det første kvarteret.

Etter 17 minutters spill kom kampens første sjanse da Remi Johansen sendte av gårde en suser like utenfor 16-meteren. Skuddet, som hadde retning mot krysset, ble imidlertid mesterlig reddet av Stefan Magnusson i LSK-buret, som fikk en hånd på ballen.

Mål for "Mos"

Etter 30 minutters spill eksploderte Alfheim da "Mos" sørget for å sende TIL opp i ledelsen. Målet kom etter en innlegg fra Hans Åge Yndestad fra nesten død vinkel. Innlegget gikk i utgangspunktet rett i beina på en LSK-spiller ved femmeteren, men en heldig "Mos" sto godt plassert og nølte ikke da ballen havnet hos han. Utleiesoldaten fra Vålerenga sendte nemlig av gårde en kryper i nærmeste hjørne, og selv om Magnusson sto godt plassert i målet, klarte ballen og snike seg på innsiden av han.

Da stadionuret viste 39 minutter fikk Lillestrøm sin første store sjanse i kampen. En uheldig inngripen av Fredrik Björck sørget nemlig for at Anthony Ujah kom stormende alene inn i 16-meteren. Marcus Sahlman gjorde imidlertid en mesterlig inngripen, og avverget dermed en stor sjanse for gjestene til å utligne. Dermed kunne Gutan gå til pause med ledelse på hjemmebane.

Upresise avslutninger.

Etter hvilen var det lenge en nok så jevnspilt affære på Alfheim, der lagene vekslet på å ha ballen. Spillet resulterte imidlertid ikke i de klare sjansene før etter 56 minutters spill, da TIL fikk en trippelsjanse til å doble ledelsen sin. Aller størst var sjansen til Ruben Yttegård Jenssen som satte ballen like til side før mål fra omtrent 20 meters hold.

TIL fortsatte deretter presset og kom til flere brukbare muligheter. Avslutningene var imidlertid alt for upresise til at de fant veien til nettmaskene.

Nesten selvmål.

Etter 71 minutters spill fikk Lillestrøm sin aller største sjanse i kampen da Espen Søgård sendte av gårde et skudd fra omtrent 20 meters hold, som gikk rett i lengste stolpe før det spratt tilbake i feltet foran Sahlman, som dermed fikk avverget farligheten.

Tre minutter før full tid var TIL millimetre unna å øke ledelsen til 2-0 da et tilbakespill til keeper fra Steinar Pedersen holdt på å havne i feil mål, i stedet for i klypene på Stefan Magnusson.

Til tross for at begge lagene trykket på mot slutten, endte kampen dermed med 1-0-seier til Gutan, som dermed befestet sin posisjon på toppen av tabellen.

TILs beste var Tom Høgli.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 16.06.2011