Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Brann

Det ble en rolig åpning på oppgjøret mellom TIL og Brann søndag kveld, der det eneste som skjedde de første ti minuttene var at Branns Kim Ojo pådro seg et gult kort etter en stygg takling på Hans Åge Yndestad.

Da det var spilt knappe 12 minutter på Alfheim kom kampens første farlighet da Kara fyrte av en suser av et skudd fra omtrent 25 meters hold. Dessverre for Kara og TIL gikk skuddet en halv meter over tverrliggeren.

Etter Karas suser kom Brann mer inn i kampen, etter en noe avventende og tam åpning. Verken gjestene fra Bergen eller vertene TIL klarte imidlertid å skape noen skikkelige målsjanser, dermed ble den første halvtimen på Alfheim alt annet enn en festforestilling.

Tangerte Brattbakk.

I det 31. spilleminuttet fikk TIL imidlertid endelig fart på sakene da Ruben Yttergård Jenssen spilte gjennom Mustafa Abdellaoue som vant kampen om ballen mot Branns forsvar. Skuddet utleiesoldaten fra Vålerenga fyrte av fra 16-meteren var det imidlertid ikke all verdens presisjon over, ettersom ballen suste flere meter over mål.

Få minutter senere, etter 36 minutters spill, kunne imidlertid publikum slippe jubelen løs da Sigurd Rushfeldt ikke bare sørget for å sende TIL opp i ledelsen, men også scoret sitt 166. eliteseriemål, og dermed tangerte scoringsrekorden til Harald Martin Brattbakk. Dermed nådde TIL storscorer en etterlengtet milepæl, samtidig som han kunne notere seg for en scoring av det pene slagetscoringen var i tillegg av det pene slaget etter fint samspill med kollega ”Mos”, som slo ballen flatt inn mot Rushfeldt som på direkten banket ballen nesten helt opp i krysset fra 16 meters hold.

Bommet på åpent mål.

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste i gang 2. omgang på Alfheim fortsatte TIL å presse gjestene fra Bergen, som ikke hadde all verdens å bidra med foran målet til Marcus Sahlman.

Da det var spilt 56 minutter på Alfheim fikk ”Mos” tidenes mulighet til å øke ledelsen for TIL etter at Branns keeper bommet totalt da han skulle snappe opp ballen i feltet. På forunderlig vis klarte imidlertid TILs nummer 30 å fyre skuddet milevis over det åpne målet, til stor frustrasjon for de 4.844 tilskuerne som hadde tatt turen til Alfheim.

Overtok tronen.

Ti minutter senere trodde hele Alfheim at Rushfeldt var i ferd med å gjøre rekorden til sin egen da han var først på et innlegg fra Hans Åge Yndestad. På merkverdig vis strøk imidlertid ballen mållinja før den havnet på feil side av stolpen.

Etter 75 minutters spill var det imidlertid ikke lenger tvil da Rushfeldt endelig detroniserte Brattbakk og overtok scoringsrekorden med sitt 167. eliteseriemål. Denne gangen var det Remi Johansen som var tilrettelegger da han slo knallhardt inn mot målkongen, som var på rett sted til rett tid da han headet ballen knallhardt i mål bak Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Rushfeldt ville imidlertid på ingen måte si seg fornøyd med dét og sørget like godt for nok en scoring da han etter 82 minutters spill la på til 3-0 for TIL, etter nok en flott heading, denne gangen etter innlegg fra Yndestad.

TIL nøyde seg imidlertid ikke med 3-0 da de sikret seg straffespark på overtid etter hands av en Brann-spiller. Ettersom Rushfeldt hadde forlatt banen like etter sin siste scoring, ble det Tom Høgli som fikk æren av å sette ballen i mål og dermed sørge for 4-0-seier til TIL, samt sin aller første eliteseriescoring for TIL.

TILs beste var Sigurd Rushfeldt.   Dommer var Svein Oddvar Moen fra Haugar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 29.05.2011