Tippeligaen 2011: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Kara, Miika, Tore og Thomas i  vill jubler etter TILs scoring.

De første 20 minuttene av kampen var jevnspilte og uten de store sjansene. Hjemmelaget rev etter hvert til seg et lite initiativ og etter 24 minutters spill kom kampens første målsjanse da Fredrik Nordkvelle kom seg til dødlinja og la fint tilbake i feltet der Jo Inge Berget kom stormende og satte ballen i kroppen på en oppofrende Miika Koppinen fra seks meters hold.

Gjestene fulgte opp fire minutter senere da Remi Johansen headet like utenfor på Thomas Drages gode innlegg.

Tromsø fikk en ny god mulighet etter en halvtimes spill da landslagsbacken Tom Høgli kom på løp og ble frispilt inne i 16-meteren. Innlegget gikk forbi Godset-keeper Adam Larsen Kwarasay, men også forbi Tromsø-spiss Mostafa Abdellaoue.

Tre minutter senere var det klart for kampens første scoring. Øyvind Storflor spilte Lars Christopher Vilsvik flott fri på kanten. Vilsvik sendte et godt innlegg inn i feltet, der Mika Koppinen fullstendig mistet markeringen av Anders Ågnes Konradsen, som dermed kunne stange hjemmelaget kontant i ledelsen.

Kara utlignet.

Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, men ett minutt før pause maktet gjestene å få balanse i regnskapet. Godset-keeper Larsen Kwarasay bommet stygt i feltet på en corner og dermed ble det enkelt for høyreiste Sergine Kara Mbodji å heade ballen i det åpne målet. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Etter hvilen kom samme Kara umiddelbart i fokus igjen, men denne gang med negativt fortegn da han pådro seg dommer Tom Harald Hagens gule kort for en viljehands.

Ti minutter ut i omgangen skrek hele stadion på frispark da samme Kara feide ned målscorer Konradsen like utenfor 16-meteren. Dommer Hagen vinket derimot spillet videre og sparte seg selv for det vanskelige valget om Kara burde hatt nok et gult kort, og dermed blitt utvist.

Sjansefattig.

Kampen fortsatte med spill og ballbesittelse fordelt mellom lagene. Etter 64 minutters spill fikk Tromsø en god mulighet da Hans Åge Yndestad headet like utenfor etter Drages gode innlegg. Ti minutter senere var det hjemmelaget som kom til en god mulighet da Vilsvik satte ballen i nettveggen fra god posisjon.

Mot slutten kjempet lagene uten å skape det store foran målene, og dermed endte toppkampen på Marienlyst Stadion 1-1.

TILs beste var Marcus Sahlman.   Dommer var Tom Harald Hagen fra Grue IL.

Oppdatert: 09.05.2011