Tippeligaen 2011: Start - Tromsø IL

Mostafa Abdellaoue ble årets toppscorer i Tippeligaen med 17 fulltreffere.

Tromsø slo Start 1-6 på Sør Arena og sikret seg med det sølvet i eliteserien, bak seriemester Molde.

Per-Mathias Høgmos menn tok ledelsen allerede etter fire minutters spill da Ruben Yttergård Jensen dro seg inn i Starts sekstenmeterfelt og sendte i vei et innlegg som gikk via Birger Madsen, som startet sin første seriekamp for Start, så via midtstoppermakker Espen Knudsen, før ballen gikk i tverligger, før Mos dyttet den i nettet.

Igjen kom Start under etter nærmest en tilfeldighet som førte til baklengs.

Omgangen fortsatte med et lite overtak til gjestene fra Tromsø, selv om Start i perioder var fullt på hløyde spillemessig. Start kom til en stor sjanse i 1. omgang da Birger Madsen headet et frispark fra Espen Hoff rett på utsiden av stolpen.

Ernest Asante hadde også et par muligheter til å skape noe, men den lynraske kantspilleren slet fælt med ballkontrollen.

Tromsø doblet ledelsen rett etter pause, og Start fikk en tøff oppgave.

Etter 55 minutter var en epoke over: Ole Martin Årst ble byttet ut med Mads Stokkelien, og fikk fortjent hyllest fra de få som hadde møtt opp for å se serieavslutningen i det sure været i Kristiansand.

Tromsø gikk opp i 3-0-ledelse da Espen Børufsen dyttet ballen over egen mållinje etter 64 minutters spill, men Start fikk sin redusering fire minutter senere da Espen Hoff headet et oppspill fra Birger Madsen i en flott bue over en feilplassert Tromsø-keeper Magnus Sahlmann.

Men Tromsø var ikke ferdig. Anført av en meget opplagt Mos, som scoret hat trick, hadde Start lite å stille opp med utover i 2. omgang. Mos endte opp som toppscorer i eliten med sine 17 mål.

Thomas Drage avsluttet kvelden da han satte inn kampens siste mål til 1-6.

TILs beste var Mostafa Abdellaoue.   Dommer var Tom Harald Hagen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø). (Foto Nordlys).

Oppdatert: 27.11.2011