Tippeligaen 2011: Rosenborg BK - Tromsø IL

Så avgjør RBK kampen helt på slutten.

TIL styrte mot et godt uavgjortresultat borte mot Rosenborg, men to sene mål i sluttminuttene avgjorde kampen for Rosenborg

TIL spilte en meget god bortekamp mot Rosenborg i kveldens kamp på Lerkendal. "Gutan" var som vanlig kompakte bakover på banen, men hadde også mange gode sjanser foran målet til Rosenborg.

1-1 til pause

Rosenborg fikk en god start på kampen, og allerede etter fire minutter tar vertene ledelsen. Prica prøver på et saksespark, men skuddet blir klarert i feltet av Tore Reginiussen. Ballen havner hos tidligere TIL-spiller Morten Moldskred, han dundrer ballen inn foran mål og treffer foten til Daniel Freheim Holm som litt heldig klarer å styre ballen mellom beina til Marcus Sahlman i TILs mål.

TIL tar seg sammen etter scoringen til RBK, og overtar mye av banespillet. "Gutan" viser igjen at de har utviklet spillet sitt, og skaper flere nestensjanser etter flott kombinasjonsspill.

I det 31. minuttet kommer utligningen TIL har jaktet. Remi Johansen får ballen fra på kanten og legger et nydelig innlegg. I boksen stikker Kara hodet frem og scorer enkelt fra 4 meter. Fortjent utligning, og lagene går dermed til pause med 1-1.

Jevn 2. omgang

Mange hadde ventet en voldsomt RBK press i den andre omgangen, men TIL er fullt på høyde med vertene fra Trondheim. Spillet veksler frem og tilbake, og det er nerve i kampen gjennom hele omgangen.

På slutten av omgangen har TIL flere nestensjanser, men forsvaret til RBK rydder opp i stor stil. Rosenborg får flere farlige frispark rett foran 16-meteren til TIL, og til slutt treffer de mål. Fredrik Winsnes slår et presist innlegg, og i feltet duellerer Kara og Simen Wangberg. Kara kommer først på ballen, men klarer ikke å styre den ut i feltet. Dermed går ballen i eget mål, og RBK tar en litt ufortjent ledelse rett før slutt.

På overtid kaster TIL alle mann i angrep på jakt etter utligning, men i stedet er det RBK som utnytter en kontring. Svensson sentrer til Skjelbred. Han skyter nede i høyre hjørne for Sahlman og avgjør kampen.

Rosenborg vinner dermed kampen 3-1 og TIL faller ned til 2. plass på tabellen. Molde leder nå serien med 23 poeng, ett poeng foran TIL (TIL har en kamp mindre spilt enn Molde).

TILs beste Tom Høgli.   Dommer var  Espen Berntsen fra Vang.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 19.06.2011