Tippeligaen 2011: Molde - Tromsø IL

Vår alles Kara jubler etter sin første Tippeligascoring.

I en god og spennede kamp i Molde ble det til slutt poengdeling og 2-2
I en av årets vanskeligst bortekamper leverte "gutan" varene mot Ole Gunnar Solskjærs Molde.

TIL tok en tidlig ledelse i kampen etter kun 3 minutter da Remi Johansene nydelige innlegg ble headet vakkert i mål av kaptein og målkonge Sigurd Rushfeldt. Målet er Sigurds 164 i Tippeligaen og TIL-kapteinen er nå kun to mål bak den mye omtalte målrekorden.

Molde kom sterkt tilbake.
Etter TILs mål var det Molde som var det førende laget i kampen. TIL ble presset bakover på banen, og i det 17 minuttet kom utligningen. Thioune fører ballen fremover, men blir taklet av en TIL-spiller. På vei ned i bakken klarer Molde-strategen å få ballen avgårde til spiss Diouf. Diouf tar ballen vakkert med seg mellom to TIL forsvarere og setter ballen elegant forbi en utrusende Marcus Sahlman i TIL målet.

Molde fortsetter å presse TIL bakover i banen resten av omgangen, men klarer ikke å få flere mål. Dermed går lagene til pause med uavgjort 1-1.

TIL best i andre omgang.
TIL har tydligvis fått klar beskjed i pausen om å heve spillet, og "gutan" viser i starten av omgangen at pausepraten har gjort godt. "Gutan" klarer å holde ballen mer i laget, og kommer til noen halvsjanser i starten av omgangen.

I en periode der TIL har god kontroll på banespillet er det Molde som utnytter en dødball. Molde spissen Angan får stå merkelig alene inne i TILs 5-meter og kan enkelt styre ballen i det tomme målet.

TIL spillerne lar seg ikke stresse av Moldes ledermål og fortsetter å spille Molde lave. Tre minutter etter Moldes ledermål utligner TIL. Miika Koppinen fanger opp en retur på kanten av Moldes 16-meter og får lagt ballen lavt inn foran Moldes mål. Der kommer Kara stupende inn og får foten på ballen rett foran Molde stopper Christian Steen. 2-2 i rosenes by, og Karas første mål i TIL trøyen var dermed et faktum.

Mange sjanser på slutten.
Begge lagene ville ha seier i oppgjøret, og på slutten av kampen bølger spillet frem og tilbake mellom de to lags 16-metere. Størst sjanse får TIL rett før slutt når en kontring med fem TIL spillere mot to Molde forsvarere ikke utnyttes.

Alt i alt var uavgjort et rettferdig resultat sett i sjanser og spill. Molde var det beste laget i første omgang, mens TIL var det førende laget i den andre omgang.

Dagens uavgjort sendte TIL opp til en fjerde plass på tabellen, to poeng bak Start og VIF som leder med full pott og seks poeng.

TILs beste var Miika Koppinen.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 02.04.2011