Cup NM 4.runde 2011: Alta IF - Tromsø IL

Lillebror Alta sto i mot presset fra TIL, som dermed gikk på sitt andre strake tap på tre dager.

Det ble en fartsfylt start på 4. rundekampen mellom Alta og TIL i Finnmarkshallen, der begge lagene viste at de ønsket å spille offensiv fotball.

Men etter at de første minuttene var unnagjort var det Alta som fikk til mest.

Blant annet hadde vertene kampens første målsjanse etter fem minutters spill, da Magnus Nikolaisen fyrte av et skudd fra omtrent 12 meters hold. En glimrende redning fra Marcus Sahlman avverget imidlertid Alta fra å ta ledelsen i kampen.

Alta tok ledelsen

Det ble etter hvert tydelig at TIL slet med å finne flyten i spillet sitt, for selv om de flere ganger var inne i Altas 16-meter, maktet de ikke å skape noen målsjanser. Alta, derimot, var langt mer direkte i sin spillestil, og var flere ganger nær ved å skape problemer for TIL.

Det endte til slutt med mål, for etter 22 minutters spill sendte Alexandar Vasilev vertene opp i ledelsen da han klinket til med en suser av et frispark fra over 30 meters hold.

Men selv om det var et godt skudd, som var godt plassert, var dette et skudd som Sahlman nok burde ha reddet.

Etter scoringen fortsatte Alta å føre an, mens TIL slet med å skape sjanser. Først da det var spilt 38 minutter av kampen kom TIL til sin første mulighet i kampen. Remi Johansen fikk da en gedigen mulighet til å utligne da han klinket til med et skudd fra 7-8 meters hold. Altas keeper fikk imidlertid en hånd på ballen, og klarte dermed å avverge en utligning.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med 1-0-ledelse.

Angrepsspillet fungerte ikke

Etter hvilen var det tydelig at TIL hadde bestemt seg for å trykke på for å få en tidlig utligning, for det var en helt annen vilje og tempo å spore i Gutans spill, enn hva som var tilfelle i 1. omgang.

Allerede fire minutter ut i 2. omgang kom gjestene til den muligheten de jaktet på, da de fikk frispark like utenfor 16-meteren til Alta. Igjen var det Remi Johansen som sto i sentrum for begivenhetene da han sendte av gårde en suser. Dessverre for TIL ble skuddforsøket hans klarert til corner av keeper.

To minutter senere var det Altas tur til å stå for underholdningen da de kom til en gedigen målsjanse etter et flott angrep. Fra to meters hold klarte imidlertid Sega Ngom på forunderlig vis å sette ballen til side for mål, noe som gjorde at kampen fortsatt sto og bikket på 1- 0.

Utover i 2. omgang ble det tydelig at Alta satset alle kort på å trygge ledelsen sin, da de ble svært defensive i spillestilen og lå med stort sett samtlige mann i forsvar. Dermed ble det enda vanskelige for TIL å skape noen farligheter foran Altas mål.

At TIL etter hvert gjorde noen grep på topp, blant annet ved å bytte ut Nystrøm til fordel for «Mo», hjalp ikke nevneverdig. TIL maktet rett og slett ikke å finne ut av forsvaret til Alta, noe som gjorde at de aldri fikk angrepsspillet til å fungere.

At Alta dermed gikk videre til sin aller første kvartfinale noensinne, til tross for at TIL trykket voldsomt på mot slutten, var derfor ikke direkte ufortjent mente Tom Høgli etter kampen.

– Det er ikke direkte ufortjent at de vinner. Vi har for så vidt god kontroll på kampen, men vi evner ikke å skape sjanser, sa Høgli til nrk.no like etter kampslutt.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.   Dommer var Kristoffer Helgerud fra Lier.

Alta jubler etter en overraskende seier over Tromsø IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 23.06.2011