Cup NM 2.runde 2011: FK Senja - Tromsø IL

Thomas Drage leker med ballen før kampen.

Åpnet godt.

TIL var store favoritter før møtet med Senja i cupen og åpnet også best. Allerede etter 5 minutter fikk Mos en mulighet, og etter 10 minutters spill kom lagets andre sjanse ved Remi Johansen.

Etter dette stoppet det litt opp offensivt for TIL. Laget hadde fortsatt ballen mye, men stanget imot et kompakt Senja-forsvar.

Innimellom viste også hjemmelaget at de kunne skape problemer, særlig på dødballer. Nærmest før pause var de på et frispark etter 19 minutter. Rune Isaksen slo inn og Mikael Olsens heading strøk like utenfor stolpen.

Bytte ved pause.

Ved pause valgte Tromsø å bytte ut Mos til fordel for Magnus Andersen uten at det så ut til at det forandret noe særlig på kampbildet umiddelbart.

TIL fortsatte å styre spillet, men kom ikke til sjanser. Når det endelig løsnet skulle det av alle ting skje på en kontring på et av Senjas frispark.

To mål på fem minutter.

59 minutter var spilt da TIL kom til sin første sjanse i andre omgang. Yndestad spilte flott fram Thomas Drage, og han sendte ballen inn foran mål der Remi Johansen fikk pirket den forbi keeperen.

Bare fem minutter senere doblet TIL ledelsen. Det skjedde da Senja-keeper Hans Henrik Johansen bommet grovt på en utrusning i forbindelse med en corner, og Tore Reginiussen fikk lett match med å heade inn 0-2.

- Den var relativt grei å sette ja, flirte Reginiussen da han etter kampen ble spurt om dette var det enkleste målet han hadde scoret.

Reginiussen tilbake i stopperrolle.

Reginiussen var forøvrig meget god som midtstopper i kampen, og han mente at det hadde føltes komfortabelt å være tilbake i den rollen han er mest fortrolig med.

- Jeg er enda tryggere der og kjenner posisjonene, men jeg er uansett veldig fornøyd bare jeg spiller. Om det er som stopper eller midtbane er ikke så viktig, uttalte Reginiussen.

Etter 0-2 virket det som om futten gikk litt ut av Senja, og TIL fikk mer rom framover på banen. Etter 79 minutter skulle det resultere i at man fikk uttelling også mot etablert forsvar.

Tom Høgli gjorde forarbeidet da han tok ballen med seg til dødlinja og sendte den inn i feltet til Thomas Drage. Drage fikk god tid der inne og kunne kontrollert prikke inn kampens siste mål.

Misfornøyd målscorer.

Da Drage etter kampen ble spurt om han var fornøyd med kampen, var det kontante svaret: -Nei, ikke i det hele tatt.

Han var derimot meget godt fornøyd med å ha kommet på scoringslista.

- Det var på tide. Jeg har ikke scoret siden seriestart, var Drages kommentar.

Høgmo: - Fornøyd med det meste

TIL-trener Per-Mathias Høgmo var langt mer positiv til lagets prestasjoner. Han mente laget viser en formidabel spillestyrke, og at man blir stadig bedre som kontringslag.

- Jeg er veldig fornøyd med det meste, men det ble litt puslete på topp i første, uttalte Høgmo.